22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Büyükelçilikte 'Erkeksiz' resepsiyon

ULUSLARASI Kadınlar Derneği’nin, her ay bir başka büyükelçilik konutunda düzenlediği öğle yemeği organizasyonu, bu ay "Erkeklere kapalı" olarak gerçekleştirildi.

Katar Büyükelçiliği Büyükelçisi Abdul Razzak Al Abdulghani’nin eşi Hend Al Abdulghani ile dernek başkanı Aytül Gökçe’nin evsahipliğinde gerçekleşen davette, bir ilk yaşandı. Basın mensupları dahil hiçbir erkek görevlinin alınmadığı resepsiyonda, servisi de kadın garsonlar yaptılar.

TESETTÜR DEFİLESİ

Davet sırasında düzenlenen defilede ise genellikle tesettürü andıran ve çarşafa benzeyen Katar’ın yerel kıyafetleri tanıtıldı. Davete, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun eşi Emine Aksu, Devlet Bakanı Ali Babacan’ın eşi Zeynep Babacan ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın eşi Nihal Aydın’ın yanı sıra pek çok büyükelçi eşi de katıldı.

İLK KEZ UYGULANDI

Uluslararası Kadınlar Derneği’nin düzenlediği diğer organizasyonlarda daha önce erkeklere kapalı bir davetin gerçekleşmediğini anlatan dernek kurucularından Ayşe Yıldız, “Biz de resepsiyona erkek basın mensuplarının alınmayacağını bilmiyorduk” dedi. Büyükelçilik yetkilileri, içerideki başı kapalı kadınlara duydukları saygıdan ötürü, içeriye erkek almadıklarını savundular. 

Buket GÜLER / Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2007 Salı 17:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?