22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Ceninlere islahevi

İngilizler suçluyu anne karnında ıslah edecek. Hamile kadınlar düzenli olarak denetlenecek.

İNGİLTERE Başbakanı Tony Blair, giderayak çok tartışmalı bir programı devreye sokuyor. ABD’den ithal edilen program için anne karnından itibaren potansiyel suçluları ortadan kaldırmak için yasa tasarısı hazırladı. Yeni yasa tasarısı uyarınca ilk kez anne olan kadınlar hamileliğinin 16’ncı haftasından itibaren İngiliz Sağlık Bakanlığı tarafından takibe alınacak.

Her anneye bir danışman sağlık görevlisi atanacak ve bu kişi annenin sigara ve alkol alışkanlıklarından eğer varsa kurtulmasına, bebeğini iyi şartlar altında yetiştirmesine yardımcı olacak. Danışmanlık hizmeti çocuk 2 yaşına gelinceye kadar devam edecek ve bu süre içinde Sağlık Bakanlığı çocuğun iyi şartlar altında yetişip yetişmediğini kontrol altında tutmuş olacak.

Bunun için 14 milyon dolar bütçeyle 10 bölgeden seçilen ilk 1000 aile, bebek koçları tarafından takibe alındı. Bu şartlar altında yetiştirilen çocukların ileride suçlu olma risklerinin daha az olacağı tahmin ediliyor. İlk kez Amerika’da uygulanan bu girişim, çocukların IQ seviyelerinin ve iletişim yeteneklerinin yüksek olmasını da sağlamıştı.




ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 12:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?