15
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Çeteci hanımağa:Gelinimi ayartın

Çete elemanlarının kendilerine başvuran bir kadınla, oğluyla gelininin boşanmasını sağlamak için 3 bin YTL karşılığında anlaştığı ortaya çıktı. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında, bir siyasi partinin eski il başkanının da bulunduğu iddia edildi.

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yürütülen istihbari çalışmalarda, Kemalpaşa ilçesinde elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen bir grubun çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu tespit edildi. Jandarma, zanlıların Kemalpaşa ve Bayındır ilçelerinde faaliyet gösterdiğini, çek senet tahsilatı, tarihi eser kaçakçılığı, adam yaralama, tefecilik, uyuşturucu ticareti gibi suçlara karıştığını belirledi. 6 ay boyunca süren takip sonucu A.A., M.B, H.Y. ve S.T.'nin de aralarında bulunduğu, çeteyle bağlantılı 23 kişiyi gözaltına aldı. Örgütle bağlantılı olduğu iddiasıyla yakalananlar arasında, daha önce bir siyasi partinin İzmir İl Başkanlığı görevinde bulunmuş M.K.'nin de yer aldığı öğrenildi. Jandarma, zanlıların ev ve işyerlerine eşzamanlı baskınlar düzenledi.

Yapılan aramalarda 6 tabanca, 13 tüfek, 450 mermi, 8 kasatura bıçak, 2 kg. esrar, 1 kg. dişi hintkeneviri tohumu, bin 500 kök dişi hintkeneviri, tarihî değeri olan Kur'ân, küp, kadeh ve sikkeler, 100 bin YTL tutarında çek ve senet, haksız yere üzerlerine geçirdikleri iddia edilen 25 tapu, ev ve masa telsiziyle dürbün ele geçirildi. Jandarma, yaptığı incelemede ilginç bir olaya da şahit oldu. Grup yöneticileriyle görüşen S.G. adındaki kadın, oğluyla gelininin boşanmasının sağlanmasını istedi. Çetenin işi kabul etmesi üzerine tarafların 3 bin YTL'ye anlaştığı, oğlu ve gelinine ait bilgileri çete üyelerine veren S.G.'nin, kapora olarak 500 YTL'yi teslim ettiği öne sürüldü. Çetenin S.G.'nin geliniyle irtibat kurmayı, ayartma veya tehditle boşanmalarını sağlamayı hedeflediği, çalışmalara başlayamadan operasyon yapıldığı öğrenildi. Çete üyeleriyle birlikte kaynana S.G.' de gözaltına alındı. Jandarmanın teknik takibine bir ilginç olay daha takıldı. Çete elemanlarından 3 çocuk babası İ.Ö.'nün karısından boşanmak istediği, eşinin yanaşmaması üzerine çete üyeleriyle birlikte hareket ederek şantaj yaptığı ortaya çıktı.

Hintkeneviri yetiştirmişler

Teknik takip sırasında zanlıların 23 olaya karıştığı ve ormanlık alanda dişi hintkeneviri yetiştirmeye çalıştıkları belirlendi. Zanlıların, dişi hintkenevirlerinin başına silahlı nöbetçi bıraktığı, dürbünle ve telsizle jandarmanın bölgedeki hareketlerini takip ettiği, yüksek faizle para verdiği, ödeyemeyenlerin tarla, bağ, ev ve işyerlerine zorla el koyduğu belirtildi. Çete üyelerinin ayrıca rakip gördükleri grupları sindirme ve gözdağı verme amacıyla etkinliklerde bulunduğu, işyerlerinden, 'Bizim korumamızdasınız.' diyerek ve tehditle haraç aldığı, vermeyenlerin işyerlerinden hırsızlık yaptırdığı, kaçırıp dövdüğü, kaçak kazılar yaparak tarihî eser aradığı, otomobil kundaklama ve silahla yaralama olaylarına karıştığı, aralarındaki görüşmelerde tabancaya 'yağ', uyuşturucuya 'motor' gibi isimler takarak şifreli konuşmalar yaptığı iddia edildi. Sorgularında suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen zanlılar, işlemlerinin ardından Kemalpaşa Adliyesi'ne sevk edildi

Zaman
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 11:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?