26
Mayıs
2024
Pazar
KADIN

'CNR’yi ele geçirme baskısı var'

Yurtdışında daha fazla teşvik almak için evrakta sahtecilik yapmakla suçlanan CNR Uluslararası Fuarcılık’ın sahibi Ceyda Erem, savcılık sorgusunda, "Bizi baskı yaparak buradan uzaklaştırmaya ve burayı başkasına peşkeş çekmeye çalışıyorlar" dedi.

Zemheri Operasyonu kapsamında, iki ortağı ve 14 çalışanıyla birlikte hafta başında gözaltına alınan Ceyda Erem, Mali Şube’deki sorgusunun ardından önceki gün Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarıldı. Tutuklanma talebiyle diğer 7 şüpheliyle birlikte 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Ceyda Erem, savcılıktaki sorgusunda iddialarda bulundu. Adliyede 9 saat Erem, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yakut’un huzurunda yarım saate yakın ifade verdi.

24 MİLYON YTL MAAŞ: 22 yıldır fuarcılıkla uğraştığını söyleyen Ceyda Erem, "Hiçbir şirketimizde yolsuzluk yoktur. Bu şirkette yılda toplam 24 trilyon maaş ödeniyor. Burayı elimizden almak için baskı yapıyorlar. Biz zamanında parasını yatırdığımız, kiraları ödediğimiz halde bizi buradan çıkarmak, tahliye etmek istiyorlar. Buradan uzaklaştırıp birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar" iddiasında bulundu. Erem ayrıca, verilecek bir hesap varsa verebileceklerini ama bir suç işlemediklerini de ifadesine ekledi.

VERGİMİZİ ÖDÜYORUZ: CNR Fuarcılık’ın patronu Ceyda Erem, İstanbul vergi rekortmenleri arasına 42’nci sıradan girdiğini öğrenince, savcılıktaki ifadesinde, vergilerini düzgün verdiğini belirterek, "Kendi alanımızda Türkiye’de en büyük, dünyada sayılı şirketlerden biriyiz. Türkiye’nin menfaati ve tanıtımı için çalışıyoruz. Bir suçumuz yok" dedi.

Akşam'ın haberi

Ceyda Hanım’ı şirketine sızan köstebek yaktı 

Beş ay önce başlatılan Zemheri Operasyonu kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, CNR’a polis sızdırdı. CNR’ın değişik birimlerine yerleştirilen sivil polislerin düzenli olarak belge ve bilgileri Emniyet’e aktardıkları, ancak şüphelenen CNR yetkililerinin bu elemanların bazılarını işten çıkarttıkları ortaya çıktı. Yurtdışında düzenledikleri 11 fuarda devletten yasadışı yollarla 5 milyon dolar teşvik aldığı iddia edilen CNR yetkililerinden Ceyda Erem, polis verdiği 10 sayfalık ifadede, “Vergi rekortmeni bir işkadınıyım. İşlemleri yönetim kurulu üyeleri yapar. Ben yönetim kurulu başkanıyım. Yapılan bazı işlemlerden bir bilgim yok”demişti.

YENİ GÖZALTILAR GELİYOR

Polis, 245 şirketin yetkilisinin ifadesinin alındığını, bu sayının önümüzdeki günlerde 350’ye çıkacağını, ihbarla başlayan operasyonun İstanbul, Denizli, Kayseri, Adapazarı, Bursa, Eskişehir, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 14 ilde sürdüğünü açıkladı. Ceyda Erem ve gözaltındakilerin “haksız teşvik”, “evrakta sahtecilik” ve “vergi kanununa muhalefet” suçlarından savcılığa sevk edildiği kaydedildi. CNR’ın yurtdışındaki fuarlarda aynı standa iki firma kaydının yapıldığı belirtilirken, fuar alanının büyük tutularak alınan teşvik miktarının arttırıldığı kaydedildi. Fuarlarda adı geçen bazı şirketlerin yurtdışındaki fuarlara katılmadan katılmış gibi gösterildiği de ifade edildi. Bu firmaların fuarlara katılmadan düzenledikleri boş faturaları CNR’a gönderdikleri, CNR’ın da bu firmalar üzerinden teşvik aldıkları saptandı.

5 günde 3 kıyafet

5 GÜNLÜK gözaltı süresince tek kişilik nezarethanede tutulan Ceyda Erem’in 3 kıyafet değiştirdiği ve makyajını tazelediği belirtildi. CNR’daki toplantı sırasında gözaltına alınan ve gözaltı süresince kişisel bakımını ihmal etmeyen patroniçenin, sabahları, çay, domates, peynir, öğle ve akşam yemeklerinde kıymalı pide, tost yediği öğrenildi.

Hürriyet/Esma ÇAKIR/akşam- Devrim tosunoğlu
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2007 Pazar 10:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?