22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Cumhurbaşkanı eşleri de renkli

Fransa'da cumhurbaşkanlığı yarışında adaylar kadar eşleri de seçmenin büyük ilgisini çekiyor. En güçlü iki adayın eşleri hep yanında. Ancak "first man" olmak istemeyen Hollande eşi kazanırsa saraya taşınmayacak.

Biri karısının, diğeri kocasının yanından ayrılmıyor. İkisinin de eşleri ElysSarayı'nın en favori isimleri. Önce bakanlıkta eşinin özel kalem müdürü gibi çalışan ve neredeyse dip dibe yaşayan, sonra başkasına aşık olan Cecilia Sarkozy, kocasına döndüğünden bu yana çiftin arasından su sızmıyor. Liberation gazetesinin yazdığına göre; İçişleri Bakanı ve cumhurbaşkanlığı seçiminin güçlü adayı Nicolas Sarkozy ve eşi günde en az 10 kez konuşup, kampanyanın her adımını görüşüyorlar. Cecilia'nin "mekanik" Sarkozy'ye insani yumuşak bir imajkatmak konusunda son derece başarılı olduğu iddia ediliyor.

DUYGUSALLIK TAKTİĞİ
Nitekim anketlere göre seçimlerin en güçlü favorisi Sarkozy, "Değiştim" diyerek başlattığı kampanyasında "Ben de çok acı çektim, acı çekenin halini bir tek acı çeken anlar" diyerek duygusal konuşmalar yapıyor. Tabi bu duygusallığın seçmenler aerasında tutmadığı da söylenemez. Özellikle de kadınlar arasında... Partisinde saldırganlığıyla nam salan Sosyalist Segolene Royal, son mitinginde "Çocuklarım için ne istiyorsam, sizin için de aynı şeyi istiyorum" diye gençlereseslendiğinde salonda alkış kıyameti koptu.

EŞİ DE ADAY OLACAKTI AMA...
Kampanyanın diğer gözde çifti Sosyalist parti lideri François Hollande ve "hayat arkadaşı" Royal (sağda, altta), okul yıllarından bu yana beraber. Royal adaylığını koyana kadar da rakiptiler. Ayrı bürolarda çalışıyor, mitinglere beraber gidiyorlar. Segolene konuşuyor, Hollande alkışlıyor. Segolene gaf yapıyor, eşi düzeltiyor. Ancak Hollande, eşi kazanırsa cumhurbaşkanlığı sarayına (Elysee) gidip sosyal faaliyetlerde bulunmak yerine kabinede bakanlık almayı istiyor.
Belkıs KILIÇKAYA / sabah
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 17:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?