27
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

Dansöz yarışmasına ev kadını akını

TV’deki ödüllü dansöz yarışması, eşinden ayrılmış geçim sıkıntısı çeken çocuklu annelerin akınına uğradı... Kimi aldatıldığı için çocuğunu alıp kaçan kimi maddi kaygılar yüzünden çocuğunu boşandığı adama terkeden çaresiz kadınlar umudu dans yarışmasında buldu. Dört anne, 50 bin YTL’lik ödülü kapıp çocuklarına bakabilmek için milyonların karşısında kıyasıya yarıştı.

İzmirli çiçekçi Perihan Tıngar’ın ikinci denemesi bu. Daha önce de oryantal yarışmasına katılmış, 9 yaşındaki oğlu istemediği için yarı finalist seçilmişken yarışmadan çekilmişti. Oğlundan izin alıp bir kez daha Oryantal Star’a katılan Perihan, Tanyeli’nin “Hayatında bir değişiklik var mı?” sorusunu yanıtlarken çocuğunun babası tarafından devlet yurduna verileceğini söyledi. Tanyeli sesini yükselterek “Çocuğunuzu yuvaya verecekseniz o zaman doğurmayın” dediğinde ise söyleyecek söz bulamadı. İlk 11’e seçilemedi Perihan... Çocuğu yurda düşmesin diye son çırpınışları da boşa gitmiş bir anne olarak boynu bükük ayrıldı, salondan. Gül Öztekin ise eşinden ayrıldıktan sonra 1 yaşındaki kızıyla baba ocağında almış soluğu... Ama çocuğunu besleyip büyütme derdine düşünce o da umudu bu yarışmada bulmuş. Belki ‘yıldızım parlar da kazandığım parayla çocuğuma güzel bir gelecek kurarım’ hayalleriyle koşmuş elemelere... Ailesini ikna etmek zor olmuş ama sonunda ekrandaki sempatik tavırlarıyla onların da gönlünü almış.

VELAYETİNİ ALACAĞIM... 

İzmirli Nilay Şişikoğlu çocuğunun velayetini bir gün yeniden kazanabilme hayaliyle girmiş yarışmaya. Çocuğunu aylardır göremediği için çok üzgün olduğunu söyleyince Tanyeli “Çocuğunu neden bıraktın” diye soruyor. Şişikoğlu “En yakın arkadaşımla beni aldattı, boşandım, 7 aylık bebeğimi de maddi imkansızlıklarımdan dolayı elimden aldı” diyor. Bu sözlerinin üzerine Tanyeli “Dünyayı yakar yine de çocuğumu bırakmazdım” diyerek tepki gösterince Nilay’ın dudaklarından o umutla sarıldığı sözler dökülüveriyor: “Çocuğumu geri alabilmek için eski eşimle yeniden birleşemem, beni aldattığı için midem kaldırmıyor. Ama yarışmayı kazanırsam, maddi gücüm olursa çocuğumu işte o zaman alabileceğim.” Biri 9, diğeri 8 yaşında iki çocuğu olan Ayşe Karaman da Oryantal Star’da umut arayan kadınlardan. İki çocuğu da ayrıldığı kocasında olan Karaman, ilk elemelerde Tanyeli’yi dinlemiş, çocuklarını almış ama sonra maddi imkansızlık yüzünden bakamayınca yeniden geri vermek zorunda kalmış: “Evliliğimiz boyunca eski eşim hiç çalışmadı, çok yoksulluk çektik. Parmağımdaki yüzüğümü sattım. 2 çocuğum için buradayım. Eğer yarışmayı kazanırsam bu benim kurtuluşum olacak, çocuklarımı yanıma alacağım.”



Tülay Şubatlı/Vatan
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 11:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal geyikçi-köçek IP: 88.226.196.xxx Tarih : 13.11.2006 14:49:54
ÜLKEMİZDE Son yıllarda televizyonlarda yapılan yarışmalar.Ülkemizdeki ailelerin Yaşantısınıda gözler önüne seriyor.Ben yarışmayı hazırlayanlara bir önerim var.evlenmiş,ayrılmış ve annesi,babası olmayanları yarışmaya almayın diyorum.Nedenine Gelince,Yarışma sonrası olacakları düşünün.ÖRNEGİN.Bir televizyonda yapılan kadın proğramında,proğram sonrası üzücü olayların yaşandığını gördük.Böyle bir yarışmada olacakları düşünmek istemiyorum.Yarışmaya katılamadım ama ben dansöz olacağım diyenler var.ÖRNEGİN.Küçük çocuklara dahi iyi örnek olunmuyor.Bence böylesi işlerin yarışmasını değil, okullarını açalım.Bende düğünlerde Eğlencelerde vs vs köçeklik yapıyorum.DANSÖZLER ÇIKTI KÜLTÜRÜMÜZ OLAN KÖÇEKLİK TARİHE KARIŞIYOR.saygılarımla.erdal geyikçi-köçek......!