16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

Diana soruşturması başlıyor

Paris’te işadamı Muhammed El Fayed’in oğlu Dodi El Fayed ile birlikte trafik kazasında ölen Prenses Diana ile ilgili yüksek mahkeme tarafından yürütülecek soruşturma bugün İngiltere’de başlıyor.


Sayıları 25’e indirilen, Kraliyet ailesi, Fayed ailesi ve gizli servislerle ilişkisi olup olmadığı kontrol edilen jüri adayından 11’i seçilecek. Yemin ederek göreve başlayacak olan jüri üyeleri, mart sonuna kadar sürmesi beklenen soruşturma süresince sürekli olarak polis tarafından korunacak.

Jüri üyeleri, soruşturma kapsamında trafik kazasının meydana geldiği Paris’i de ziyaret edecek.

Mısırlı işadamı Muhammed El Fayed’in yoğun girişimleri üzerine yürütülecek olan soruşturmada Fayed’in avukatları, Kraliçe II. Elizabeth, Prens Philip ve Prens Charles’ın tanık olarak dinlenmesini istiyor.

Foto Galeri: Diana’nın yaşamından kesitler

Avukatlar, Kraliçe’nin Diana’nın Kraliyet ailesi içinde en çok güvendiği ve en fazla sırrını paylaştığı kişi olduğu için çok şey biliyor olabileceğini belirtiyor.

36 yaşındaki Prenses Diana, 42 yaşındaki işadamı Dodi El Fayed ve içinde bulundukları otomobilin şoförü Henri Paul, 1997’de Paris’te trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

aa
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 15:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?