28
Mayıs
2024
Salı
KADIN

Diyanet için kadın yasağı yok

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir kamu görevi olduğunu ve cinsiyetle alakasının bulunmadığını belirterek, "Başkanın kadın olmasında bana göre bir yasak yok" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Başkanlık makamına bir kadının oturmasıyla ilgili hiçbir yasak bulunmadığına işaret etti.

İlk kez kadın il müftü yardımcısı uygulamasını başlatan Ali Bardakoğlu ANKA'ya yaptığı açıklamada, her şeyin bir vaktinin bulunduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanı'nın kadın olup olmamasında tek belirleyicinin

toplumsal mutabakat olduğunu açıkladı. Değişimlerin toplumsal mutabakatlarla, kabullerle, taleplerle, ve gelişmelerle gerçekleşebileceğine dikkat çeken Bardakoğlu, "Ben Türkiye'nin bu yolda daha yeni yeni ilklere imza atacağına inanıyorum. Her büyük ilde, bir kadın il müftü yardımcısı atamamızı hep savundum. Bana göre Diyanet İşleri Başkanı'nın kadın olmasında bir yasak yok" dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BİR KAMU GÖREVİDİR

İslam dininin kadın erkek cinsiyet ayrımcılığı yapmadığını söyleyen Bardakoğlu, kadını da erkeği de yaratanın Allah olduğunu ve Allah'ın kendi yarattıklarına ayrım yapmayacağını ifade etti. Bardakoğlu, bu bakımdan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir kamu görevi olduğunu söylerken, vatandaşın isteğinin her zaman ön planda olacağını bildirdi. Bardakoğlu, "Bu görev cinsiyetle alakalı bir görev değil" dedi.
(ANKA)
ANKA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 10:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
insan oglu IP: 84.81.149.xxx Tarih : 18.08.2006 00:10:04
Sayin Diyanet isleri baskani. Ben sisze bu kiza mektubu yazmak ile cok sevinyorum. Ben hollanda dan Hirztian camaatin den bir adam mim siszi BUYUK hurmet le insan kardeslik saygi ve sevgi lerimi sunarim. Sayet musaade ederseniz arada sirede Buyuk iki dinlerimizin hakinde segile ve hurmetle sizinle bu gordugunuz eksik turkce dilimizle sizin le sohbet etmek izterim ? Ben de din seler bir kisi im onun icin sizin le cok konusmek isterim. Lutfen yanlis kelimelerimeze ve zaif turkceme mizin kusuru na bakmayin! Insallah gelecek zaman lerde yavas yavas tukcemi siszin sayi nizle guzeltecagim. Insallah bu yaziyi siszi ulasecek Saygi,sevgi ve selamlarimi sunarim.