19
Mayıs
2024
Pazar
KADIN

Dövmeyecem dedi öldürdü

DİYARBAKIR’da, eşi Fatma Babatlı’yı cadde ortasında tabancayla öldürdükten sonra intihar eden Süleyman Babatlı hakkında, geçen ay Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, ‘eşe karşı kasten yaralama, silahla tehdit ve kötü muamele’ suçlarından işlem yapıldığı ortaya çıktı.

Eşi Fatma Babatlı'nın ölümünden bir ay önce yaptığı şikayet üzerine gözaltına alınarak savcılığa çıkarılan Süleyman Babatlı'nın, o tarihte tutuklanma istemiyle 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle geçen temmuz ayında da mahkeme kararıyla evinden 6 ay uzaklaştırma cezası alan Babatlı, mahkemede verdiği ifadede, yaptıklarından pişmanlık duyduğunu söyleyerek, “Eşime kötü davranışlarda bulunduğumu kabul ediyorum. Bir daha böyle şeyler yapıp karşınıza gelmeyeceğim. Eşime ve çocuklarıma iyi davranacağım. Bir daha karşınıza gelirsem beni idam edin” dedi. Mahkeme heyeti, eşine kötü davranmayacağına dair söz veren Süleyman Babatlı hakkında, ‘mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgah sahibi olduğu, delillerin büyük oranda toplanmış bulunduğu, tutuklamanın ceza değil tedbir olduğu’ gerekçesiyle savcılığın tutuklama talebininin reddine karar verdi. Babatlı'nın, hazırlık soruşturması tamamlanıncaya kadar Pazartesi ve Cuma günleri en yakın polis karakoluna giderek imza atmasını kararlaştırdı.

Süleyman Babatlı, 7 Kasım'da, “Ben artık düzeldim. Yeni iş buldum. Bundan sonra birlikte yaşamak istiyorum” deyip konuşmak için çağırdığı eşi Fatma Babatlı'yı tartışmaları sonucunda yol ortasında başına tabancayla iki el ateş ederek öldürdü. Daha sonra kendi başına ateş eden Süleyman Babatlı, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 17:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?