15
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Dünya tanıyor ama biz bilmiyoruz

Bir Türk markası düşünün, tüm dünyada 350 noktada satılıyor. Los Angelas’da, İtalya’da, Danimarka’da kapışılıyor. Japonya’nın en ünlü alışveriş merkezi Takasimaya, Türk hükümetine "Bizim en fazla sattığımız Türk markası BNG, bu markayı destekleyin" diye mektup yazıyor. Ve bizim haberimiz olmuyor. BNG Tünel’de küçük bir butik açmasaydı haberimiz olmayacaktı da...

Markanın yaratıcıları Bülent ve Nilgün Gülen çifti. Bülent Gülen, aileden trikocu. Mesleği babasından devralmış. Mahmutpaşa Hayat Üniversitesi’nden mezun. Liseden sonra babasının isteğiyle Boğaziçi Üniversitesi’nin açtığı İngilizce Kursu’na yazılıyor. Çünkü Bülent Gülen Trikoları yurtdışına açılacaktır, birinin dil bilmesi şarttır.

Bülent Bey ve Nilgün Hanım’ın yolları bu kursta kesişiyor. Nilgün Gülen o yıllarda kursun muhasebe departmanında çalışmakta. Evlendikten sonra kocasının işine ilgi duymaya başlıyor. Şirketin her departmanında çalıştıktan sonra en çok tasarımdan keyif aldığını fark ediyor. Bir ara İtalya’ya giderek Polimoda’da tasarım kurslarına katılıyor. Ve dört yıl önce de tamamen kendi stilini yansıttığı bir marka yaratıyor. Markanın adına da Bülent Nilgün Gülen’in baş harflerini alarak BNG diyorlar.

İLK GİTTİKLERİ FUARDA PATLADI

Önce Paris’te bir fuara katıldılar. Standın yarısında Bülent Gülen trikoları, yarısında da BNG sergileniyordu. BNG o kadar ilgi gördü ki ikinci gün Bülent Gülen trikolarını tamamen ortadan kaldırıp, müşterileri randevu ile kabul etmeye başladılar. Dünyanın dört bir yanından sipariş almışlardı.

Nilgün Gülen markasını ve tasarımlarını şöyle anlatıyor: "Dört ana kuralım var. Birincisi yeni teknolojileri takip ediyorum. Kullandığım kumaşların teknik özellikleri benim için çok önemli. Terletmiyor, vücut ısısını dengeliyor. İkincisi fonksiyonellik. Tasarladığım bir kıyafet birden fazla şekilde ve stilde giyilebiliyor. Üçüncüsü Anne-Kız trendini takip ediyorum. Pek çok Avrupalı giyim markasının başarısının sırrı şu aralar 18-45 yaş grubuna hitap etmesi. Yani hem kızları hem anneleri giydirebiliyoruz. Dördüncü ve sonuncu nokta ise naturellik. Kullandığımız tüm kumaşlar doğa dostu. Yalın olmak bizim için vazgeçilmez. Renkli olmaktan yana değiliz. Biz genelde siyahız en fazla griyiz, moruz."

Markanın ruhu Tünel’le örtüştü

BNG’nin ilk mağazası bundan üç hafta önce Tünel meydanında müzik dükkanlarının ve kafelerin arasında açıldı. Zamanla dükkanın yanındaki pasajın içine de yayılacaklar. Nilgün Gülen koleksiyonunun antikalar arasında sergilenmesini istiyor. "Bu marka tüm dünyada özel butiklerde ve sanat galerilerinde satılıyor. Buradaki yeri de öyle olmalı" diyor. Bu arada 6 Kasım’da özel bir tanıtım gecesi düzenleyecekler. BNG ürünlerini profesyonel dansçılar giyecek ve Tünel meydanında sergileyecek. Bülent Bey markalarının ruhunun Tünel ile örtüştüğünü söylüyor: "Bugüne kadar birçok alışveriş merkezinden teklif geldi ama biz girmedik. Biz ruhu olan semtlerde var olacağız" diyor.

OYUNCAKLI TASARIMLAR

BNG’den aldığınız bir ürünü en az dört en fazla sekiz değişik şekilde giyebiliyorsunuz. Kemer ve kuşaklar yardımıyla hırkayı elbiseye, yeleği tuniğe çevirebiliyor-sunuz. Nilgün Gülen bu tasarımları yaparken çok çalıştıklarını ofiste sürekli giyip çıkardıklarını, söylüyor. Giysilerine ise oyuncaklı tasarımlar adını veriyor.

Sibel ARNA /Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 16:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?