28
Mayıs
2024
Salı
KADIN

Duygu Asena Times'da

İngiliz Times gazetesi, bir süre önce yaşamın yitiren Duygu Asena’yı anlattı. Asena’nın geride kalan 30 yıl boyunca Türkiye’de kadın erkek eşitliği için büyük bir savaş verdiği belirtilen yazıda, Asena’nın yazdığı sekiz kitabın Türkiye’de alışılmadık satış rakamlarına ulaştığı belirtildi. 

Asena’nın kitaplarının filmlere konu olduğu, ayrıca ünlü yazarın makalelerinin gazetelerde yayınlandığı kaydedilen yazıda, Asena’nın Türkiye’deki ilk kadın dergisini de kurduğu belirtildi. Times, Yaşar Kemal’in de Asena için “cesur bir kadın ve bir kahraman” dediğini aktardı. 

Asena’nın okur kitlesinin genellikle Türkiye’nin batısındaki büyük şehirlerle sınırlı kaldığı kaydedilen yazıda, ancak ülkede kadına karşı şiddet ve namus cinayetlerinin sürdüğü hatırlatıldı. 

Gazete, Duygu Asena’nın İstanbul’da orta halli bir ailenin çocuğu olarak doğduğunu ve İstanbul’da okuduğunu kaydetti. Asena’nın “doğurgan” eylemlerinin, hastalığı nedeniyle iki yıl önce durduğu ifade edildi. 

Yazıda son olarak 19 Nisan 1946’da doğan Duygu Asena’nın 30 Temmuz 2006 tarihinde 60 yaşındayken hayata gözlerini yumduğu belirtildi.
ANKA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 11:23:43
Güncelleme :21 Ağustos 2006 Pazartesi 11:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?