26
Mayıs
2024
Pazar
KADIN

En yaşlı anne öldü

En yaşlı anne kanserden öldü

İspanya’da Marie del Carmen Bousada de Lara, 67’nci doğumgününden hemen önce 2006 yılının Aralık ayında, Christian ve Pau adını verdiği ikizleri dünyaya getirmişti.

Tüm dünyada manşetlere taşınan kadın, geç yaşta anne olmayı tercih ettiği için ailesinin bile tepkisi çekmişti. Çocukların çok küçük yaşta annesiz kalma ihtimali yüzünden ailesi kadını, “bencillik ve sorumsuzluk”la suçlamıştı. Lara ise, “Annem 101 yaşına kadar yaşadı, benim de yaşamamam için bir sebep yok” karşılığını vermişti.

Yaşını küçültmüştü

Maria, 55 yaşında olduğunu öne sürerek, ABD’deki bir klinikte tüp bebek tedavisi olmuştu. Yaşlı kadına, doğurganlık tedavisi öncesinde bu hormon yüklemesinin ileride kansere neden olabileceği uyarısı yapılmıştı. Menopozda olan de Lara, döllenmiş donör yumurtanın rahmine yerleştirilmesiyle hamile kalmıştı. Maria, geçen cumartesi günü İspanya’da bir hastanede son nefesini verdi. Yaşlı kadın, ikizlerinin üçüncü doğumgününü göremeden hayata gözlerini yumdu.

‘Bile bile doğurdu’

İngiltere’de Üreme Etiği Konusunda Yorum adlı sivil toplum kuruluşunun başkanı Josephine Quintavalle, “Korkunç bir durum. Bir kadın, çocuklarının küçük yaşta kimsesiz kalabileceğini bile bile niye bir çocuk dünyaya getirir? ” dedi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 18:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?