16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

Erkekler kadınlar için kolları sıvadı

Kadın girişimci sayısının artırılması gerektiğini söyleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda bünyesinde 'Kadın Girişimciler Kurulu' (KGK) oluşturduklarını, kurulun TOBB'A bağlı olarak çalışacağını söyledi. 

Siyasette 'kadın kotası' konusunu da değerlendiren Hisarcıklıoğlu, "Kotadan önemlisi kadın girişimci sayısının artırılmasıdır. Edremit Oda Başkanımız kadındı, seçimlerde başkanlığı kaybetti. Of'taki odanın meclis başkanı bir hanım. Bundan mutluluk duyuyorum" diye konuştu. 

Eurochambers'ın kadın komisyonunda bir Türk kadın üye bulunduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Kayseri'de sandalye üretimi yapan Şafak Çivici önemli bir örnek. 2003'te Alman bir müşterisi ile gittiği İtalya'da yolu Manzona'ya düşüyor. Dünyada sandalye üretiminin başkenti Manzona'da üretimin azaldığını, üretim hatlarının Türkiye'ye gittiğini görüyor. 'Biz de Avrupa'ya satsak' diyor. Şu anda Kayseri'de sandalye üretiyor. Avrupa'ya da 500 bin tane sandalye satıyor" dedi.

27 üyesi olacak 

KGK 27 üyeden oluşacak. Kurul üyelerinin 15'ini TOBB Yönetimi, geri kalanını üniversiteler ve HABİTAT belirleyecek. Kurulda yer alacak kadın adayları için Anadolu'daki oda ve borsa başkanlarının görüşü alınacak. Girişimci sayısını artırmak için şehirlerde toplantılar yapılacak ve teşvik mekanizmalarının devreye girmesi konusunda hükümet nezninde girişimler yapılacak.
Kurulun başına TGSD eski Başkanı ve Hey Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş'ın gelmesi kesinleşirken, kurul üyeliği için Diyarbakır İşkadınları Derneği Başkanı Nilüfer Baran'ın da adı geçiyor.
Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 11:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?