22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Ermeni ve Alevi adayları kadın

AKP’ye İstanbul’dan Ermeni Verkin Arıoba, Ankara’dan ise Alevi Helin Seçkin aday adaylığı için başvuru yaptı...

AKP, milletvekili adaylarında azınlıklara da ağırlık veriyor. Verkin Arıoba isimli Ermeni vatandaşımız, İstanbul’dan aday adayı olmak için başvuru yaptı. Bir Türk’le evli olan 61 yaşındaki Verkin Arıoba, İsviçre ve ABD’de eğitim görmüş, Tarihi Mirası Koruma Vakfı üyesi. VATAN’a konuşan Arıoba, Ermeni tartışmaları konusunda, “İleriye bakmanın gerekliliğini düşünüyorum. Her olayda eskiye bakarak gündem yaratılmamalı. Yurtdışında gittiğim her yerde ’Türkiye’de sıkıntı yaşamıyorum’dediğimde insanlar etkileniyor. Çünkü bir Ermeni’nin bunu söylemesi önemli” dedi.

Eşimin dedesi imam

Verkin Arıoba’nın Türk eşi Tarık Arıoba tekstil ihracatı ile uğraşıyor. Eşinin ilginç bir aile yapısına sahip olduğunu söyleyen AKP’li aday adayı Arıoba, “Eşimin bir dedesi Eyüp Camii’nde imamlık yapmış, diğeri dedesi CHP’nin kurucularından ve Eyüp Kaymakamlığı yapmış bir kişi. Hem annem hem babam Ermeni. 20 yıllık evliyim ve bu durum ’olmazın olduğunu gösteren bir durum. Aday olurken bunları düşündüm. Ayrıca Başbakan’ın cesareti ve samimiyetine hayranım.”

Tuncelili hukukçu

Ankara’da 11 yıldır kamu avukatı olarak çalışan Tunceli doğumlu Helin Kılıç isimli Alevi aday, AKP’den Ankara milletvekili adaylığı için başvuruda bulundu.


vatan
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 09:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?