23
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

Eyvah baba oluyorum!

Biz kadınlar hayatımızın belli bir döneminden sonra anne olmak isteriz. Biyolojik saatimiz bize annelik içgüdümüzü doyurmamız gerektiğini söylerken bir taraftan da doğacak bebekle birlikte tüm hayatımızın değişeceği gerçeğinden korkarız.

Bebek sahibi olmak konusunda kadınların ne düşündüğüne önem verilir. Peki ya doğacak bir bebekle babalığa merhaba diyecek olan erkeklerin düşünceleri?

Evlendikten sonra kadınlara en çok ‘ne zaman çocuk doğurmayı düşünüyorsun?’ sorusu sorulur. Onların hayatlarınıı adayacakları bir bebeğe hazır olup olmadığı, kariyer planlarının buna uygun olup olmadığı ise merak edilen diğer konulardır.

Kadınlar annelik konusundaki fikirlerini beyan ederken kimse erkeklerin bu konuda ne düşündüğünü sormaz. Oysa ki babalık da en az annelik kadar sorumluluk gerektiren ve üzerinde düşünülmesi gereken bir olgudur. Kadınlar kadar erkeklerin de hayatlarına katılacak olan küçük bir bebeğin getireceği yükümlülüklerle ilgili birtakım korkuları vardır. Gelin erkeklerin bu konudaki endişelerine kulak verelim…

‘Baba olma düşüncesi beni ürkütüyor çünkü hayatımın değişmesinden korkuyorum’

Birçok erkek hayatlarında birtakım şeylerin değişeceğinden korktuğu için baba olma fikrinden çekiniyor. Bebek dünyaya geldikten sonra hayatlarındaki hiçbirşeyin aynı olmayacağını düşünüp bu fikirden uzaklaşabiliyorlar. 31 yaşındaki Haluk konuyla ilgili bakın neler söylüyor: ‘Harika bir hayatım var, bir çocuk yaparak neden herşeyi mahvedeyim?’ diye düşünüyorum’. Erkekler baba olmaktan korkar çünkü hayatlarına girecek olan bir bebeğin evliliklerini monotonlaştıracağını ve seks hayatlarına darbe vuracağını düşünür.

34 yaşındaki Mehmet ise baba olmak konusunda bakın neler düşünüyor: ‘Eşim de ben de geceleri geç yatarız, aklımıza estiğinde kısa tatillere çıkarız ve tüm bunları yapmaktan büyük keyif alırız. Eşim ne zaman çocuk konusunu açsa ben daha kendimi bir çocuk gibi hissettiğimi farkederim hep. Şu anki hayatımda çok fazla sorumluluk aldığımı söyleyemeyeceğim. Fakat bir çocuğunuz olduğunda sorumluluk almaya başlamazsanız herşeyi mahvedebilirsiniz. Kız kardeşimin üç çocuğu var. ‘Çok yorgunum, seks yapmaya bile halim yok’ dediğinde ona inanamıyorum ve yaşadığı hayatın bir kabusa benzediğini düşünüyorum. Gerçekten bir çocuk için hazır değilim’.

‘Baba olduğumda işlerimin ters gitmesinden korkuyorum’

California’lı bir psikolog olan John Barron erkeklerin en büyük korkularından birinin sevdiklerine bakabilecek parayı kazanıp kazanmayacaklarına dair duydukları endişe olduğunu söylüyor. 34 yaşındaki Remzi konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: ’Eşim de ben de çalışıyoruz. Fakat gerçekçi olmak gerekirse aileye bir kişinin daha eklenmesi demek birşeylerin değişeceği anlamına geliyordu. Eşimin ilk hamileliği sırasında birkaç ay işe gidemeyeceğinin farkındaydım. Dolayısıyla evde faturaları ödeyen kişinin ben olacağımı da biliyordum’.

’Babama benzemekten korkuyorum’

Utah’da bulunan Brigham Young Üniversitesi’nden David Dollahite konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: ’Birçok erkek baba olmanın hayatlarınaki en büyük değişim olduğunu düşünüyor ve bu olayı çok ciddiye alıyor’.

38 yaşındaki Deniz şunları söylüyor: ’Uzun bir süre baba olma fikrinden korktum. Benim babam bir alkolikti. Ne hayatta ilgilendiği birşey ne de çevresinde tek bir arkadaşı vardı. Böyle bir babanız olunca ister istemez baba olduğunuzda ona benzemekten korkuyorsunuz’.

e-kolay.net
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 13:18:08
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 17:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?