20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

First Lady'nin gizemi

ABD’de önceki gün yapılan seçimle ülkenin 44. başkanı seçilen Barack Obama’nın eşi Michelle Obama da, ülkenin ilk siyahi “first lady”si olarak tarihe geçti.
Chicagolu bir işçi ailenin çocuğu olarak 1964’te dünyaya gelen Michelle Obama, Princeton Üniversitesi’nde sosyoloji, ardından da Harvard Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldı. Chicago’da bir hukuk firmasında çalışırken Barack Obama’yla tanıştı.

2008’in en şık kadını


Eşinin kampanyasında tek başına büyük kalabalıkları etkileyebilen Michelle Obama, yansıttığı güçlü ve akıllı kadın imajıyla Demokratlar arasında son derece popüler oldu.
Karşıtlarının “küstah, kibirli, soğuk, öfkeli siyah kadın” gibi yakıştırmalarda bulunduğu Michelle Obama’nın taraftarları ise onu, “özgür fikirli, sesini çıkarmaktan korkmayan, kendisini ailesine adamış bir anne” olarak tanımlıyor. Kendisi de, başarılı meslek hayatına rağmen yaşamındaki önceliğinin annelik olduğunu sık sık vurgulamıştı. Vanity Fair dergisi, kendine güveni ve modern giyim tarzıyla Michelle Obama’yı 2008 yılında en iyi giyinen kadın seçmişti.

16 yıllık eşi


Bayan Obama, eşinin başkan seçilmesi durumunda, öncelikli olarak iş ve aile hayatlarını dengelemeye çalışan kadınların sorunları ile asker ailelerin ihtiyaçlarına odaklanmak istediğini söylemiş ve kampanya sürecinde olduğu gibi gayri resmi olarak eşine danışmanlık yapabileceğini belirtmişti. Barack Obama da, 16 yıllık eşinin kendisi için güç kaynağı ve kendisini dengeleyen nazik bir eleştirmen olduğunu söylemişti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?