29
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Fransa'da bakanlık tartışması

Ocak’ta doğum yapması beklenen ve görevinden son ana kadar ayrılmamakta ısrarlı 43 yaşındaki Fransa Adalet Bakanı Rachida Dati’yi, kabine arkadaşı evli ve bir çocuk annesi Çevre Bakanı Nathalie Kosciusko-Morizet, “Bakan olmak için menopozlu olma şartı Anayasa’nın neresinde yazılı?” diye savundu.
Televizyon kanalı Canal-Plus’ta bir programa katılan 35 yaşındaki Kosciusko-Morizet, kim olduğunu açıklamadığı bir kişiden hamile olan ve adı birçok dedikoduya karışan Dati’yi kendi yetişme tarzından beklenmeyen bir dille savundu.
Dati’nin 11 çocuklu yoksul kökenine karşılık, Kosciusko-Morizet Polonya milli kahramanı Tadeusz Kosciuszko’nun akrabası ve politikacı yetiştiren varlıklı bir ailenin kızı. Fransız bakan bu sözleri Dati’nin hamileliğiyle olası görevden ayrılma tarihi arasındaki ilişki sorulduğunda sarf etti.
Bir süredir aralarında su sızmayan ve her hafta sonu Fransa’nın farklı bir köşesine giderek ortak toplantı düzenleyen, biri Kuzey Afrikalı, diğeri Polonya kökenli iki bayan bakanı bu hafta Strasbourg yakınındaki küçük Cernay kasabasında 600 kişi izledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 13:31:42
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 13:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?