20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

Gelinlikli İtalyan ölü bulundu

Gelinlikle dünya turuna çıkan ve Türkiye’de kaybolan İtalyan Sanatçı Pippa Bacca’nın cesedi Gebze”nin Tavşanlı Köyü Sarıbayır mevkiinde bulundu. Olayla ilgili olarak sabıkalı bir kişi gözaltına alındı.

Pippa Bacca adıyla tanınan 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo, arkadaşı Silvia Moro’yla birlikte 8 Mart’ta Milano’dan yola çıkmıştı.

Bacca’nın cesedinin çıplak ve toprağa gömülü olarak bulunduğu bildirildi. Bacca, sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile birlikte 8 Mart 2007’de Milano’dan yola çıkmıştı.


KOCAELİ VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde görüldükten sonra kaybolduğu söylenen Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki Milano’lu sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo’nun cesedine en son birlikte görüldüğü saptanan sabıkalı M.K’nın sorgusunun ardından ulaşıldığı bildirildi.

Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 08 Nisan 2008 tarihinde basında Giuseppina Pasqualino di Marineo adlı İtalyan uyruklu sanatçının Türkiye’de kaybolduğuna ilişkin haberlerin ihbar kabul edilerek, aynı gün Kocaeli dahilinde soruşturmaya başlandığı bildirildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Marineo’nun 08 Mart 2008 tarihinde ‘dünya barışına dikkat çekmek, gündeme getirmek ve sembolize etmek’ amacıyla üzerine giydiği barışı temsilen beyaz gelinliği andırır bir elbise ile İtalya’dan Tel Aviv’e kadar otostop yaparak, gitmek üzere yola çıktığı medyadaki haberlerden öğrenildi. Marineo’nun kızkardeşi Antonia Giuseppina Pasgualino di Marineo ve nişanlısı Giovanni Chiari’nin, İstanbul’da bulundukları bilgisinin alınması üzerine 08 Nisan 2008’de Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne davet edilerek müracaatları alındı. Marineo’nun Gebze ilçesi D-100 Karayolu MC Donalds civarında sadece eşkali belirlenebilen bir erkek şahısla birlikte görüldüğü bilgisine ulaşılması üzerine görevlilerimizce yürütülen titiz çalışmalar sonucunda elde edilen eşkalin hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan M.K’ya ait olduğu tespit edilmiştir. Şahıs ele geçirilmiş, yapılan soruşturma ve kısa ön mülakat akabinde yer göstermesi üzerine Giuseppina Pasqualino di Marineo’nun cesedi, Gebze ilçesi Tavşanlı Köyü Ballı Kayalar mevkisinde bulundu.”

Açıklamada, soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

AMAÇLARINA ULAŞAMADILAR
Üzerlerinde gelinliklerle yola çıkan iki sanatçı, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden kara yoluyla otostop yaparak Filistin’e ulaşmayı hedefliyorlardı.

İki sanatçı 19 Mart’ta İstanbul’da birbirlerinden ayrılmıştı.

Bacca, 31 Mart’ta İstanbul’dan İtalya’daki erkek arkadaşına SMS atmasının ardından sırra kaybolmuş, kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Sanatçının en son Gebze’de görüldüğü ve kredi kartıyla son harcamayı 31 Mart’ta öğle saatlerinde Gebze’de yaptığı belirtilmişti.

Olayla ilgili olarak sabıkalı bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Sanat dünyasında Pippa Bacca adıyla tanınan 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo, arkadaşı Silvia Moro’yla birlikte 8 Mart’ta Milano’dan yola çıkmıştı.

İki genç kadın beyaz gelinlik giyerek, barış mesaj vermek amacıyla Balkan, Akdeniz ve Ortadoğu ülkelerini ziyaret etmeyi planlıyordu.

“Gelinlik Yolculuğu” adı verilen proje sürdüğü müddetçe üzerlerindeki beyaz gelinliği yıkamayacaklardı. Gelinliğin üzerindeki lekeler, yakın tarihleri savaş ve iç savaşlarla geçen ülkelerin izlerini taşıyacaklardı.

ajanslar
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 11:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cebbar korkmaz IP: 85.100.92.xxx Tarih : 14.04.2008 06:30:12

Ülkemızde irkçı şöven dalganın cehaletın ürünü olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum yabacı düşmanlığının en bariz örnegi beyni gelişmemiş bir eli cebinde bir eli kemerinde olan namussuzların en yoğun olduğu bir ülkede yaşıyoruz türk filmlerinde bir kadın 50 metre yanlız yürümeden tecavüze uğrar tecavüzcü coşkunların hayranları çığ gibi büyür irkçı yobaz toplumların böylesi insanlıkdışı cinayetler işlemeleri dünya görüşleri geregidir eyitimsizliğin yoşlaşmanın hadsafhada olduğu geri kalmış bir ülke insanından başka ne beklenebilir türk basını bile normal basın ahlakına uymayarak günlük gazetelerde her gün çıplak kadın resımları kullanmaktadır yarattıkları canavarları umursamadan sonradan da çıkıp utanmadan cinayete üzüldüklerini söylemektedirler özgür düşünmenın yasak olduğu totaliter rejimlerde böylesi halk düşmanlarının çıkması kaçınılmazdır üniversitede gençlere kurşun sıkanları kahraman ilan edenlerle aynı görüştedir bu sapıklar sorun irkçı faşitlerin dünya halklarına olan düşmanlıklarının ürünüdür kültürel yozlaşmanın cehaletin sapkınlığıdır yazıklar olsun böyle alçaklara onları kahraman ilan eden haysıyetsızlere