19
Mayıs
2024
Pazar
KADIN

Genç gibi görünmenin yolları

Genç gibi görünmenin yollarını yazdı
Ünlü moda dergilerinin güzellik editörü Charla Krupp kadınlara genç görünmeyi öğretiyor..

Amerika'nın önde gelen güzellik yazarlarından Charla Krupp'un kaleme aldığı "How not to look old" (Nasıl yaşlı göstermezsiniz) isimli kitap yayımlandığı ülkelerde yoğun ilgi çekiyor. 216 sayfalık kitapta, kendisi de 40'lı yaşlarda olan Krupp kadınların daha genç görünmesinin yollarını madde madde sıralıyor.

Gençlik takıntılı günümüz toplumunda çalışan kadının "hayatta kalabilmesi" için genç ve bakımlı görünmesi gerektiğini söyleyen Krupp kitabının ön sözünde şöyle yazdı: "Yaşım ilerledikçe paniğe kapıldım. Ne yapacağımı öğrenmek için kitaplara sarıldım. Ancak kitaplar bana kırışıklıklarımı benimsemem ve mutlu yaşlanmam dışında hiçbir şey söylemedi. Ben de en iyisi kendim bir kitap yazıp kadınlara örnek olayım dedim..." İşte In Style, People ve Glamour dergilerinin güzellik editörü Krupp'tan öneriler:

Nasıl yaşlı görünmezsiniz ?
* Cildinizi tazelemek için dermatoloğa düzenli kontrol ve bakım yaptırın. Botox ve diğer kırışıklık giderici tedavilerden çekinmeyin.

* Saçlarınızı artık sarının tonlarıyla boyamaktan vazgeçin. Bu renkler olduğunuzdan da yaşlı görünmenize neden oluyor. Ancak çok koyu kahvelerden ve siyahlardan da uzak durun. Bu umutsuz bir hava verir.

* Kaküller daha genç görünmenizi sağlar. At kuyruğu, postiş ve saç bantlarından uzak durun.

* Makyajı çok yoğun yapmayın. Hafif parlak makyaj daha "taze" bir görünüme sahip olmanızı sağlayacak. Renk uzmanından destek alın.

* Kaşlarınızı çok ince aldırmayın. Takma kirpik kullanmayın.

* Kalın göz kalemi ve koyu dudak çevresi kullanmayın Az fondöten hafif pudra ve açık pembe dudak parlatıcısı genç gösterir.

* En az 3 çeşit gözlüğünüz olmalı. İş yerinde, hafta sonunda ve bir davette görüntünüzü kurtarmak için.

Sabah
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 07:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?