22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Genç kadınlara iş kapısı açıldı

Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve Türk Kadınlar Derneği Amasya Şubesi'nin ortağı olduğu AB destekli 'Amasya'da Genç Kadınların Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Mesleğinde Kişisel Gelişimlerinin Sağlanması Eğitim Projesi' kapsamında 135 gün eğitim gören Amasyalı genç kadınlar sertifikalarını aldı. 

Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun Samsun, Kastamonu ve Erzurum Düzey 2 Bölgelerinde Bölgesel Kalkınma Yerel Kalkınma Hibe Programı kapsamında "Amasya'da Genç Kadınların Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Mesleğinde Kişisel Gelişimlerinin Sağlanması Eğitim Projesi" hazırlandı. 20 ila 40 yaş arasındaki en az lise mezunu kadınları kapsayan eğitim 4.5 ay sürdü. Eğitim sürecinde yararlanıcıların 390 saat teorik, 60 saat laboratuvar uygulamaları olmak üzere toplam 450 saat eğitim gördüklerini ifade eden Proje Koordinatörü Derya Piroğlu,

"Proje katılımcılarına temel bilgisayar eğitimi, temel İngilizce eğitimi, iş İngilizce'si eğitimi, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı eğitimi, sekreterlik bilgisi, genel iletişim, dosya arşivleme, örgütsel davranış eğitimi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri tarafından verildi" dedi. 

72 bin 980 euro olan proje bütçesinin 65 bin 980 eurosunun AB tarafından, gerisinin ise meslek yüksekokulu tarafından karşılandığını ifade eden Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz, "Bu projede kurumumuzun karşılaması gereken yüzde 10'luk miktar olan 7 bin 298 euro Vali Celaleddin Lekesiz'in katkılarıyla Özel İdare Müdürlüğü tarafından karşılandı. Proje süresince eğitimin etkinliğini sağlamak üzere kurulan proje merkezinin projenin, bitiminin ardından da projeye destek veren kurum ve derneklerin kontrolü altında faaliyetlerini sürdürmesi bu projenin kazanılan deneyimlerle oluşturulan model ve kurulan altyapıyı kullanarak benzer projeler geliştirmesi sağlanacaktır" diye konuştu. 

Sertifika törenine katılan Vali Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Adalet Komisyonu Başkanı Hakan Soybir, Amasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zafer Eren, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok ve Jandarma Komutanı Albay Abdullah Doğan katılımcı 30 genç kadına sertifikalarını verdi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 11:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?