18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIN

Hayatınıza renk katın

Bol bol gülmek, şakalaşmak ve eğlenmek mutlu ve sağlıklı bir yaşamın anahtarları. Günlük hayatınızı daha eğlenceli ve heyecanlı bir hale getirmek elinizde.

Bazen hayat sadece işe gidip gelmekmiş gibi gelir insana. Sabah trafiğinde savaş verirsiniz, yeni süet eteğinizi yağmurdan korumaya çalışırsınız, patronunuzu memnun etmek için çabalarsınız, 45 dakikalık egzersiz için alelacele spor salonuna atarsınız kendinizi. Peki ya eğlenmek? Buna ihtiyacınız olduğunu biliyorsunuz ama bu sıkışık programınızda ona yer bulmak düşüncesi bile size stres veriyor.

Uzmanların hemfikir oldukları bir konu var. O da günlük hayatın getirdiği sorumluluk ve işlerin insanın içindeki yaşam hevesini ve kıvılcımını alıp götürmesi. Çözüm mü? Biraz çılgın olun. Kesinlikle biraz çılgınlık yapmak size bir tabak brokoli yemekten daha iyi gelecektir. "Hayatınızda ne kadar eğlence ve hareket olursa hem ruhen hem de bedenen kendinizi çok daha iyi hissedersiniz" diyor psikolog ve "Spontaneous Optimism" (Spontan Optimizm) isimli kitabın yazarı Mar-yann Troiani.

Bir düşünsenize: Fıstık gibi genç bir kadınsınız ve her istediğinizi yapmakta özgürsünüz. Eğlenmek ve iyi vakit geçirmenin yapılması gereken şeyler listenizin en başında olması gerekiyor. Bu yüzden hayatınıza renk, hareket ve bol kahkahalı anlar katın. Öyle şeyler olsun ki dönüp geriye baktığınızda bile yüzünüzde kocaman bir gülümseme olsun. Unutmayın: Hayat bir oyundur, en çok kim eğlenirse o kazanır.

Bir Günlüğüne Arkadaşınızın Köpeğini Ödünç Alın
Arkadaşınızın köpeğini yanınıza alın ve kendinizi bir parka atın. Burada sizinle tanışmak için köpeğinizi bahane edecek yakışıklılarla karşılabilirsiniz. Hayvanlarla vakit geçirmenin başka faydaları da var. Onlarla birlikte temiz havada hareket etmek kan basıncınızı düşürür ve daha sağlıklı olmanızı sağlar.

Defile Düzenleyin
Kız arkadaşlarınızı eve davet edin ve nuhtan kalma ne kadar kıyafetleri varsa hepsini getirmelerini isteyin (eskimiş, küçülmüş, daralmış, modası geçmiş her şey olabilir). Salonunuzu da soyunma odasına çevirin ve herkes birbirinin kıyafetleri arasından ilginç şeyler bulmaya çalışsın. Bu çılgın kreasyonları oluştururken hem çok eğlenirsiniz hem de işe yarayan ilginç şeyler bulabilirsiniz.

"Conga Dansı"nı Başlatın
Conga dansı yaparak dans pistindeki tansiyonları yükseltebilirsiniz. Gözünüze bir yakışıklı kestirin ve onu önünüze alarak ellerinizi onun beline koyun ve sallanmaya başlayın. Nasıl mı dans edeceksiniz? İşte şöyle: 3 adım atıp bir yana tekme atın sonra da kalçanızı sallayın. Bu hareketleri bütün odanın etrafında dolaşarak tekrarlayın. Çok eğleneceğiniz kesin!

Futbol Oynayın
Bir akşam kız/erkek karışık futbol oyunu başlatın. Gece için özel fosforlu kıyafetler bulun, böylesi daha zevkli olacaktır. Eğer bekarsanız mutlaka beğendiğiniz erkeğin rakip takımında olun ki koşup üstüne atlamak için bahaneniz olsun. Sevgiliniz varsa, aynı takımda olun ve birbirinize mümkün olduğu kadar yakın oynayın.

Saçlarınızı Küt Kestirin
Seksi boynunuzu ortaya çıkarınca bakın neler oluyor. Particiler için en ideal kesim küt kesimdir. Neden mi? Hem hızla hazırlanıp fazla vakit harcamadan dışarı çıkabilirsiniz, hem de erkekler için işi kolaylaştırmış olursunuz. Çene hizasındaki bir saçtan ellerini geçirmeleri çok daha kolay olacaktır.

Gece Ruleti Oynayın
Normal bir gece eğlencesine biraz gizem katın ve olayları akışına bırakın. Birkaç "gece mekanının" adını küçük kağıtlara yazın ve çekiliş yapın. Ondan sonra da grubunuzu oraya götürün ve kaderin sizin için nasıl bir sürpriz hazırladığını görün.

İş Saatlerinde Biraz Eğlenin
Normalde yemeğe pek çıkmıyorsanız, bir gün 2 saatliğine dışarı çıksanız bir şey olmaz herhalde. Bu değerli iki saat boyunca sinemaya gidebilirsiniz, dostunuzla uzun uzun muhabbet edebilirsiniz ya da sevgilinizle buluşup romantik dakikalar geçirebilirsiniz.

Kişiliğinizi Değiştirin
Biraz eğlenmek için farklı bir karaktere bürünebilirsiniz. Bir daha görmeyeceğinize emin olduğunuz birisine kendinizi tamamen farklı biri olarak tanıtabilirsiniz. Garip bir isim uydurup çok uçuk bir meslekle meşgul olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Ya da farklı bir aksanla konuşup yabancıymış gibi de davranabilirsiniz: "Ah, sizin orada nasıl derler?" gibi.

Oyun Oynayın
Halka açık bir yerde mesela bir barda ya da kafede "Gerçek mi, Cesaret mi?" oyununu oynayabilirsiniz. Oyunculardan herhangi birisi sorulan soruya cevap veremiyorsa ya da istenileni yapamıyorsa, ceza olarak o mekanda bir yabancıya gidip bir şey söyletebilirsiniz. Ya da barmenle çılgın bir şeyler yaptırabilirsiniz.

İddiaya Girin
Ortada birtakım iddialar olunca her şey daha eğlenceli hale gelir. Eve birkaç kumarbaz arkadaşınızı toplayın ve iddiaya girilecek birkaç konu yaratın. İster parayla, oynayın ister ceza vererek, sonuçta herkes için bir heyecan ortamı yaratılmış olur.

Bir Profesyonele İmaj Değişikliği Yaptırın
Bir cumartesi akşamı kız arkadaşınızı alıp büyük bir alışveriş merkezinin makyaj reyonuna uğrayın. Makyaj uzmanından çılgın bir şeyler isteyin. En son moda olan renkleri kullansın. Sonra da gecenizin gidişatını izleyin; bir pop yıldızına benzemeniz çok ilginç gelişmelere yol açacaktır.

Çıplak Yüzün
Kendinizi denize, havuza, ya da jakuziye mi atarsınız o size kalmış. Ama hangisi olursa olsun çıplak tenle suya girmek müthiş bir duygudur. Size eşlik edecek kişi erkek arkadaşınız ise; bu hiç zor olmayacaktır.

Bir Sosyetik Gibi Davranın
Çok pahalı ve çok fiyakalı bir dükkana girin ve en pahalı şeylerden birini deneyin, mesela dize kadar gelen yılan derisi botlar. Sonra da ona uygun! Bir çanta atın omzunuza ve insanların sizi nasıl hayranlıkla izlediklerine bakın. Denediğiniz her şeyi bırakıp gitmek zorunda olsanız bile (ühü ühü!) birazcık eğlendiğinizi inkar edemezsiniz.
maksimum.com
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 14:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?