15
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Hülya: Kaya'yı neden kaybettim

Ünlü sanatçı Hülya Avşar, eski eşi Kaya Çilingiroğlu'nu nasıl kaybettiğini itiraf etti. "Neden ikinci eşler daha kıymetli oluyor" sorusunu kendisine soran Avşar, yine kendi cevapladı: "Eşinizi daima meşgul edin. Belki'de işin fedakarlık kısmı abartılıyor."

 İşte Hülya Avşar'ın, "Eşinizi daima meşgul edin" başlıklı yazısı...

EŞİNİZİ DAİMA MEŞGUL EDİN

İlk eşlere verilmeyen değerin neden ikincilere fazlasıyla verildiğini düşündünüz mü hiç? Belki de işin fedakarlık kısmı abartıldığındandır. Bence siz siz olun eşinizin kafasını iyi şeylerle meşgul edin; ona nefes aldırmayın. Çünkü şu devirde fazla fedakarlık, enayilikle eşdeğer olmaya başladı.

Hep merak etmişimdir, neden ikinci eşler daha kıymetli oluyor? Neden onlara çok özen gösteriliyor? Ve anladım ki, zor elde edilen, zorluklar ve büyük uğraşlar sonucunda veya başarısızlıkla sonuçlanmış bir evliliğin sonucunda, ikinci evliliklerinde eski hataları yapmadıkları için genelde ikinci daha kıymetli olabiliyor. Vee tabi asıl büyük sebep şu ki, ilk eşlere verilmeyen değer, fazlasıyla ikincilere veriliyor. Hediye, para ve yaşam kalitesi, bu verilen değerin içindekiler … Tabii doğal olarak emek verdiğiniz her şeye daha da önem, daha da değer verirdiniz, hatta gözünün içine bakarsınız. İşte ikinci eşler de durumu sonuna kadar değerlendirir ve kullanırlar. Oysa ki ilk eşler, fedakar, düşünceli, yemeyip yediren, içmeyip içiren, eşinin gözünün içine bakan, eşinin bütçesini ondan daha çok düşünendir. Ama gel gelelim, kıymetli olmazlar. Hatta tüm bunları yapmak zorundaymış gibi düşünülürler.

Tabii ki, tüm bunlar genelleme ama büyük bir oranda aslında ikinci çocuklar da daha şanslı olabiliyor. Çünkü birinci çocuk çoğunlukla deneme yerine geçiyor. Demek istediğim şu ki, birincilerde kendi kıymetini bilsinler ve hissetsinler.

İpin ucunu kaçırmadan eşlerine kendilerini hatırlatsınlar. Özel günlerde hediye almayı unutan eşinize acımayın, kıymetinizi kendiniz hatırlatın. Bir kadın olarak güzel söze, hediyeye, okşanmaya ihtiyacınız var. Bunlardan fedakarlık yapmayın. İnanın daha kıymetli olacaksınız. Kısacası eşinizin kafasını iyi anlamda daima meşgul edin. İşiniz dışında sizi düşünmek zorunda kalsın. Günde 4-5 kere arayın. Herhangi inanılır bahanelerle … Onlara nefes aldırmayın. Fazla fedakarlık artık eşittir, enayilik.







hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 18:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?