22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

İngiliz 'First Lady'lerinin tercihi

İngiltere Başbakanı Gordon Brown'un eşi Sarah Brown ve anamuhalefetteki Muhafazakar Parti lideri David Cameron'un eşi Samantha Cameron Türk markaları giyiyor.


İngiltere Başbakanı Gordon Brown'un eşi Sarah Brown ve anamuhalefetteki Muhafazakar Parti lideri David Cameron'un eşi Samantha Cameron, Türk tekstil firması Armondi'nin ürettiği mantoları tercih ediyor. İngiltere Başbakanı Gordon Brown'un eşi Sarah Brown ve anamuhalefetteki Muhafazakar Parti lideri David Cameron'un eşi Samantha Cameron kış kreasyonu olarak sarı rengi seçerken, her iki lider eşinin mantoları İngiltere'deki Türk firması Armondi tarafından Türkiye'de üretiliyor.


Her iki lider eşinin tercih ettiği "Made in Turkey" etiketli sarı renkli mantoları haber yapan Dail Mail gazetesi, Başbakan Gordon Brown'un sürekli olarak Muhafazakar Parti politikalarını taklit etmekle suçlandığını hatırlatarak, eşi Sarah'ın da aynı renkte manto tercih ederek David Cameron'un eşi Samantha'yı taklit ettiğine dikkat çekildi.

Cameron'un eşi Samantha Cameron'un geçen sonbaharda Muhafazakar Parti konferansında giydiği sarı renkli mantonun benzerinin Başbakan Brown'un eşi Sarah'ın önceki gün Parlamentonun açılışında giyerek eşi gibi Muhafazakarları taklit ettiğini kaydetti.

Samantha Cameron'un, işadamı Cafer Mahiroğlu'nun kurucusu ve yöneticisi olduğu Armondi'nin üretimi olan sarı mantoyu Top Shop mağazasından 70 sterline aldığı belirtilen haberde, yine aynı firmanın koleksiyonuna ait olan bir başka model sarı mantoyu tercih eden Sarah Brown'un da orta kesimin tercih ettiği Marks & Spencer'den 75 sterline aldığı kaydedildi.


HER İKİSİ DE TÜRK FİRMASI ARMONDİ'YE AİT

Brown ve Cameron'un tercih ettiği sarı renkli mantolar, genç işadamı Cafer Mahiroğlu'nun sahibi olduğu Armondi Limited üretimi. Kadın giyim sektöründe İngiltere ve Avrupa'nın önde gelen firmalarından biri olan Armondi, 2007- 2008 kış koleksiyonlarında sarı ve yumuşak renkleri öne çıkardı.

Research and Markets'ın, aralarında dünyanın büyük yatırımcılarının bulunduğu aboneleri için hazırladığı "Key Data on 114 Leading Clothing Manufacturers" (En Önemli 114 Konfeksiyon Ürecisi Firma ile ilgili Bilgiler) raporunda 5 büyük firma arasında gösterdiği Armondi'nin üretim yaptığı ünlü İngiliz markalarının başını Arcadia Group çekiyor. Evans, Wallis, Dorothy Perkins ve Top Shop gibi markaları bünyesinde barındıran Arcadia Group'un yanı sıra, BHS, Next, New Look, Sellect, Tesco ve Matalan gibi mağazaların modellerini de Armondi üretiyor.

Mustafa Köker/Londra/Cihan
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 13:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?