15
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Kadın cinayeti

İstanbul Kadıköy'deki evinde başına sert bir cisimle vurulduktan sonra boğularak öldürülen S. A.'ın (70) katil zanlısı olarak kızı E.A. (35) ile bakıcısı B.D.(17) tutuklandı. Güzellik salonunda çalışan E. A.'ın , eve geç geldiği için tartıştığı annesini öldürmesi için B.D.'yi azmettirdiği öne sürüldü. 

Polis 4 Ocak'ta ihbar üzerine gittiği Göztepe'deki evde Suhedan Artalan'ın (70) cesedini buldu. Artalan'ın kafasında darp izine rastlanınca B.D. ile E.A.'ın bilgisine başvuruldu. 

Çelişkili ifadeler veren B.D., gözaltına alınarak Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı. 

Burada uçunu itiraf eden B.D., "Annemden kurtulmamız lazım. Onu öldürelim ve özgür kalalım" diyen E'ın kendisini azmettirdiğini söyledi. 

Olay günü sobaya yanaştığı sırada yaşlı kadını arkadan ittiğini ve demir çubukla kafasına vurduğunu anlatan B.D. "Öldüremeyince kızını aradım. Bir süre sonra eve gelen E'in talimatıyla boğazını sıkarak öldürdüm" dedi. Bu ifade üzerine E.A. da gözaltına alındı. 

Mahkemeye çıkarılan A., ve B.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada B.D.'nin ailesi tarafından "Berdel" karşılığı yaşlı bir adamla evlendirilmek istenmesi üzerine yedi ay önce Mardin'deki evlerinden kaçarak İstanbul'a geldiği belirtildi.

ELVAN EZBER/miliyet
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 09:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?