27
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

Kadın girişimciye eğitim

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Valiliği ve İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ortaklığı ile kadın girişimcilere dernekleşme, şirketleşme ve kooperatifleşme eğitimleri verecek.

Projeyi tanıtmak amacıyla dün bir basın toplantısı düzenleyen Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'de kadınların yüzde 26,5'inin iş gücüne katıldığına işaret ederek, kadınların çalışma hayatının dışında kalmalarına neden olan geleneksel bakış açısını yine kendi çabaları, bilinçlenmeleri ve oluşturacakları işbirliği ortamı sayesinde aşabileceklerine dikkat çekti.

100 kadına eğitim
Kadınların, iş hayatı, yerel karar alma süreci, yönetim organları ile sivil toplum hayatına daha fazla katılması yönünde her türlü çalışmayı desteklediklerini vurgulayan Yorgancılar, bu kapsamda, İzmir Valiliği ve İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ortaklığı ile EBSO tarafından İzmir'in Girişimci Kadınları Projesi'nin hayata geçirildiğini belirtti.

9 ay sürecek projenin, İzmir Kalkınma Ajanı (İZKA) tarafından desteklendiğini hatırlatan Yorgancılar, şunları söyledi: "Proje, kadınların bir araya gelmesi, üretmeleri, istihdam yaratmaları ve ekonomik açıdan daha etkin konuma gelmeleri için kooperatif, dernek ve şirket oluşumu süreçlerine yönlendirilmeleri hedeflenerek hazırlandı.

Proje çerçevesinde iş kadınlarından 30, sivil toplum kuruluşlarından 30, ev kadınlarından 40 katılımcı seçilecek. İzmir'de yaşayan eğitimli ve bilinçli kadınların iletişimini daha da güçlendirecek bu proje kapsamında verilen teorik bilgiler ve deneyim paylaşımları sayesinde, kurumsal ve sürdürülebilir kadın şirketleri, kooperatifleri, dernekleri oluşturulacaktır."

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkan Yardımcısı Betül Elmasoğlu da "25-50 yaş arasında en az lise mezunu kadınların katılacağı proje kapsamında, kooperatif, dernek ve şirket yapıları konusunda eğitimler verilecek. Eğitim, bilinçlendirme, etkileşim projesi olarak tasarlanan ve 9 ay sürecek proje süresince katılımcılara maddi destek sağlanmayacak" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 17:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?