19
Mayıs
2024
Pazar
KADIN

Kadın tacizine Erdoğan önlemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “namus cinayetleri” konusunda yakında olağanüstü bir toplantı düzenleyeceği belirtilirken, üzerinde durulan önlemlerin arasında “kırmızı telefon”un kurulması, polislerin eğitilmesi, hadislerden kadınları küçük düşüren ifadelerin çıkarılması ve askerlere broşür dağıtılması bulunuyor. Başbakan Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada, "Kadınlara taciz noktasındaki yaklaşımları lanetliyorum" dedi.

Türkiye’deki “namus cinayetleri” sorunu yurt dışında yankı bulmayı sürdürüyor. Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, “namus cinayetleri” sorununa dikkat çekerken, Başbakan Erdoğan’ın bu konuda yakında olağanüstü bir toplantı düzenleyeceğini duyurdu. Gazete, Töre ve Namus Cinayetlerini Araştırma Komisyonu başkanlığını yürüten AKP milletvekili Fatma Şahin’in açıklamalarına da yer verdi. 

KADINLAR İÇİN KIRMIZI HAT 

Le Figaro’nun sorularını yanıtlayan Şahin, komisyon tarafından hazırlanan raporda yer alan önerilere ilişkin bilgi verirken, bu önlemler arasında camilerde “namus cinayetleri”ni kınayan vaazların verileceğini, kadınların başvurabileceği bir “kırmızı hat” kurulacağını, polis, doktor ve eğitimcilerin sorun konusunda eğitileceğini belirtti. 

Şahin’in sıraladığı önlemler arasında da kadınları küçük düşüren ifadelerin hadislerden kaldırılması, okul kitaplarının gözden geçirilmesi, askerlere kadın erken arasındaki eşitliğine vurgu yapan broşülerin dağıtılması da bulunuyor. 

Buna karşın, Şahin, kamuoyunun bu konuda daha da bilinçli olmasına rağmen henüz zihni bir değişim olmadığını belirterek, başlatılan çalışmaların ilk sonuçlarının en erken 5 yıl sonra alınabileceğini, uzun bir sürecin olacağını söyledi.

Erdoğan, kadınlara taciz noktasındaki yaklaşımları lanetledi 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kadınlara taciz noktasındaki yaklaşımları lanetliyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Hayme Ana ve Göç Şenliği'ne katılmak üzere Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba Köyü'ne geldi.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte ilk olarak Hayme Ana Türbesine geldi. Erdoğan, türbe ziyaretinin ardından çini sanatçısı Hüseyin Kahraman'ın Osmanlı Padişahları Çini Resim Sergisini gezdi. Serginin ardından şenliklerin yapılacağı alana gelen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Hayme Ana'nın fedakarlık ve bilgelik timsali bir insan olduğunu belirten ve tarih boyunca vatan ve millet sevgisiyle dolu nesillerin ve unutulmaz kahramanların yetiştirilmesinde Hayme Ana başta olmak üzere anaların rolünün çok büyük olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Onun için bizim medeniyetimiz, cenneti anaların ayakları altına sermiştir. Onların hakkın kolay kolay ödeyemeyiz" diye konuştu.

Bu sözler üzerine bir vatandaş, "Kadın hakları savunucuları duysun" diye Başbakan Erdoğan'a seslendi. Erdoğan da "Bak ses geliyor. Kadın haklarına ders bu medeniyetten çıkar" dedi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Tüm ülkemizde en doğusundan en batısına en kuzeyinden en güneyine özellikle kadınlara taciz noktasındaki yaklaşımları lanetliyoruz. Bunu özellikle ifade ediyorum.

El ele omuz omuza bir bütün olarak medeniyetimizi geleceğe çok daha güçlü bir şekilde taşıyacağız. Medeniyetimizin mayası, öyle güçlü ki, bizi öyle güçlü bağlarla birbirine bağlamış ki, bu yönde devam edersek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk hiçbir engel yoktur. Onu böyle biliniz."


ANKA/AA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2006 Pazar 16:01:08
Güncelleme :3 Eylül 2006 Pazar 18:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?