20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

Kadın yöneticide Avrupa'yı solladık

Kadın-erkek eşitliği konusundaki sıkıntılarını çözemeyen Türkiye’de kadınlar Avrupalı hemcinslerine oranla, yöneticilik basamaklarını hızla tırmanıyor.

TİSK tarafından hazırlanan “OECD Ülkelerinde Kadınlar ve Erkekler” isimli rapora göre, parlamentodaki kadınlar açısından, tüm dünyada kadınların oranı erkeklerden az. Türkiye’de 22 Temmuz 2007 seçimlerinden sonra TBMM’deki kadın milletvekili sayısı, önceki döneme göre iki kattan fazla arttı.

Kadın parlamenterlerin toplam üye sayısına oranı yüzde 9.5 seviyesine çıktı. Böylece OECD ülkeleri arasında son sırada bulunan Türkiye, iki basamak yükseldi. Şimdi kadın milletvekili sayısı açısından sondan üçüncü ülke olan Türkiye, İtalya ve Macaristan’ı geride bıraktı. Raporda, kadınların yöneticilik görevlerindeki durumu da ele alındı.

Raporda, Türk işletmelerinde kadınların liderlik pozisyonuna terfi etme imkanlarının birçok Avrupa ve OECD ülkesinden daha yüksek olduğu kaydedildi. Rapora göre Türkiye, kadınların yöneticilik pozisyonuna yükselmesinde, İsviçre, Hollanda, Avusturya, Japonya, Almanya ve Fransa gibi ülkeleri geride bırakıyor.

Deniz Çiçek/Akşam
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 07:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?