22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Kadınlar Günü'nde dram

Trafik kazası geçiren eşi yatalak kalınca, evinin geçimini mendil satarak sağlayan 36 yaşındaki Kadriye Öz, sokak ortasında bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

6 yaşındaki oğlu Hasan ile birlikte Balbey Camii önünden geçerken bir anda sancıları tutan Kadriye Öz, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında doğum yaptı. Öz, daha sonra olay yerine çağrılan ambulans ile Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumları iyi olan anne ile kızı hastaneden taburcu edilirken, olayın altından dramatik bir hayat hikâyesi çıktı.

36 yaşındaki Kadriye Öz, önceki akşam oğlu Hasan'ı da yanına alarak her zamanki gibi mendil satmaya gitti. Doğumu yaklaşmıştı. Ancak, eşi trafik kazasından sonra yatalak olduğu için ailesinin geçimini sağlamak zorundaydı. 

Antalya'daki Balbey Camii'nin önüne geldiğinde sancılandı ve sokak ortasında doğumunu yapmak zorunda kaldı. Çocuğunu vatandaşların şaşkın bakışları arasında doğuran kadın, ambulans ile Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kadriye Öz, bugün tamamlanan tedavisinin ardından taburcu edildi.

Doğum sancısı tutunca aniden yere yığıldığını anlatan üç çocuk annesi Öz, kaldırımdan geçen insanlardan yardım istediğini ancak kimsenin yardımcı olmadığını söyledi.

Öz, eşinin trafik kazası geçirmesinden sonra sıkıntılı günler yaşadığını aktarırken gözyaşlarına boğuldu. Öz, yaşadığı sıkıntıları, "Mendil satarak kazandığım para ile ev kirasını ancak çıkarabiliyoruz. Genellikle komşuların yardımı ile ayakta duruyoruz." sözleriyle anlattı.

Ailenin dramatik öyküsü Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bir yıl önce Mevlana Kavşağı alt geçidinin açılışını yaptığı güne rastladı. Yıllardır pazarcılık yapan Ali Rıza Öz'e, o akşam el arabası ile pazardan Yenigün Mahallesi'ndeki evine dönerken taksi çarptı. Kazanın şiddeti ile sol bacağı kırılan ve platin takılan Öz, aylarca yattı.

Eşinin kötürüm olması üzerine evinin tüm sorumluluğunu üzerine alan Kadriye Öz, çocuk arabasına doldurduğu mendilleri sokak sokak dolaşarak satmaya başladı. Bir süre sonra hamile kaldığını öğrenen Kadriye Öz, duruma aldırış etmeden mendil satmaya devam etti.

Ali Rıza Öz, eşinin kimi zaman zabıtaların hışmına uğramasından yakınıyor. "Bazen mendilleri yırtarak atıyorlar. Bir keresinde çocukları da aldılar. Yuvaya yerleştireceklerini söylediler. Yalvarmalarım sonunda geri alabildim." diyen Öz, yeni doğan kızına annesinin adı olan Fatma ismini koyacağını söyledi. Ali Rıza Öz, haberi komşularından öğrenmiş, gece hastaneye gitmiş ancak sabah gelmesi söylenerek içeriye alınmamış. 4 ve 6 yaşlarında iki erkek çocukları daha olan Öz çifti, 2 ay önce taşındıkları yeni evlerinde komşularının yardımı ile geçiniyor. 250 milyon lira olan kiralarını, komşularından gelen 5-10 YTL'leri bir araya getirerek ödüyorlar.

Zaman
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 08:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?