31
Mayıs
2024
Cuma
KADIN

Kadınlar sokaklarda

Üniversitelerde türban serbestliğini sağlamaya yönelik Anayasa değişikliğini protesto eden kadınlar dün sokaklardaydı.

Kadın kuruluşlarının başını çektiği sivil toplum örgütleri, bir çok ilde laikliği savunan gösteriler yaptı.

İSTANBUL Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu. ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan "Din duygularının siyasal çıkar için kullanılmasına göz yummayacağız" dedi. CHP İstanbul İl Başkanlığı da Taksim Meydanı’nda 2 bin kişi topladı.

İZMİR Kadın kuruluşları protesto gösterisi yaptı. Prof. Dr. Nurselen Toygar "Milletvekillerine sesleniyoruz; oyunuzu kullanırken toplumun yararına görev yaptığınızı unutmayın" dedi.

ZONGULDAK Demokrasi Platformu’nca, Madenci Anıtı’nın önünde düzenlenen eyleme 1000 kişi katıldı.

AYDIN Kuşadası İlçesi’nde Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 2 bin 500 kişi türbanı protesto eden pankartlar taşıdı. Kalabalık ’Türkiye Laiktir, Laik Kalacak’ sloganı attı.

KONYA 8 sivil toplum örgütü ve 4 siyasi partinin oluşturduğu ’Cumhuriyet Platformu’ üyeleri, ’Bugün türban, yarın burka’, ’Tayyip türbanını Bahçeli’ye tak’ yazılı pankartlar taşıdı.

Hocalar yürüdü

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) bir grup öğretim üyesi, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmak istenmesini kampus içerisinde yürüyüş yaptı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 16:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin gedik IP: 88.241.143.xxx Tarih : 12.02.2008 21:24:46

işte dün bir bugün iki sayin başbakana sayin desdekcisi ve yardımcısı sayin bahçeliye sormalı bu toplumsal bölünmelere kim sebeb oldu? bu tepkiler dahada gerecekdir toplumu kutuplaşmalar sataşmalar çatışmalar akabinde gelecekdir tekrardan soruyorum maksatlı zihniyet sahiplerine! SAYIN SAYIN SAYINLAR bu konumda KİMMİŞ BÖLÜCÜ kimmiş duyamadım ???????