22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Kıskanç kocaya sürgün

İtalya'da Yargıtay'dan kıskanç kocaya sürgün kararı...

İtalya'da Yargıtay, kıskançlık nedeniyle eşini aşırı derecede taciz eden bir kocanın bulunduğu kenti terk zorunluluğuna tabi tutulmasına onay verdi. Buna göre 50 yaşındaki Roberto V., kendisi hakkında açılan dava sonuçlanana dek Soreto beldesini terk etmek zorunda kalacak.


Maria Addolorata N.'nin aşırı kıskançlık nedeniyle kocasından şikayetçi olduğu davayı karara bağlaması gereken Lecce Mahkemesi, ihtiyati tedbir olarak davalı kişinin davacıdan uzak kalması için bir başka kentte zorunlu ikamete tabi tutulması yönünde karar vermişti. Yargıtay'ın bu türden bir ihtiyati tedbire onay vermesi, İtalya'da kıskanç eşler için hayatın zorlaşabileceğinin göstergesi olarak yorumlanıyor.

Davaya konu olan vakada, davalı kocanın kıskançlığının had safhaya varmış olması dikkati çekiyor. İtalyan basınının sayfalarına da yansıyan mahkeme tutanaklarına göre, Lecce'ye bağlı 6 bin nüfuslu Soreto beldesinde yaşayan Roberto V., eşi Maria Addolorata N.'yi evde kapalı kalmaya ve yaya olarak asla dışarı çıkmamaya zorluyordu. Roberto V., evlerinin dışına yerleştirdiği bir kamerayla eşinin dışarı çıkıp çıkmadığını da sürekli kontrol ediyordu. Davalı Roberto V., iş için Sorreto dışına gittiği zamanlardaysa eşini geceyi mutlaka annesinin refakatinde geçirmeye zorlamaktaydı.

Kıskanç koca Roberto V.'nin şimdi Yargıtay tarafından da onanan karar sonrasındaysa davacı eşin tacize maruz kalmaması mahkeme sonuçlanana dek Soreto dışında yaşaması gerekecek.


aa
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 15:03:24
Güncelleme :2 Ağustos 2007 Perşembe 15:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?