31
Mayıs
2024
Cuma
KADIN

Kocası için kız kaçırdı!

Dini nikahlı kocası için komşusunun kızını kaçırdığı ileri sürülen Perihan Büto (32) ile dini nikahlı eşi Esen Öner gözaltına alındı.

Esenyurt'ta dini nikahlı eşi Esen Öner ile birlikte yaşayan Perihan Büto, komşusunun kızı Leyla Yetim'i alışveriş için birlikte pazara gitmeyi teklif etti. Büto'nun isteğini kırmayan Yetim daha sonra Büto ile birlikte yola çıktı. Pazar girişine kadar birlikte yürüyen Büto ve Yetim bir süre sonra yol kenarında Büto'nun eşi Esen Öner ile karşılaştılar. Büto, dini nikahlı eşi Esen Öner ile birlikte komşularının kızı olan Leyla Yetim'i zorla 34 UP 6909 plakalı minibüse bindirerek kaçırdılar.

Mersin'e kaçırılacağını öğrenen Yetim, Haliç Köprüsü üzerine geldiğinde aynı istikamete seyreden bir polis aracını fark etti. Yoğun trafikte sesini duyuramayacağıını anlayan Yetim terliklerini çıkardı ve polis aracına fırlattı. Dikkat çekmek için camı açıp yardımda isteyen Yetim aynı anda kendisini kaçıran Esen Öner'in boynuna sarılarak direksiyon hakimiyetini kısıtlamaya çalıştı.

Yetim'in çabaları bir süre sonra sonuç verdi ve polis şüpheli aracı sağa çekip durması için uyardı. Durdurulan araçtan çıkarılan Yetim, polisten yardım isteyerek başından geçenleri anlattı. Leyla Yetim, Perihan Büto tarafından kaçırıldığını ve Mersin'e götürülmek istendiğini iddia etti. İddiaları red eden Esen Öner ve Perihan Büto ise kendilerini görüntüleyen gazetecilere tepki gösterdi.

Yetim'in, kendisini kaçıran komşularından şikayetçi olması üzerine polis, Esen Öner ve dini nikahlı eşi Perihan Büto'yu gözaltına alarak Beyoğlu Kulaksız Polis Merkezi'ne götürdü. Minibüsün içinde yapılan aramalarda ise bir tabanca ve bıçak bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 13:48:23
Güncelleme :26 Ekim 2008 Pazar 14:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?