16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

Lezbiyen düğününe inceleme

Edinilen bilgiye göre, Haramidere mevkii Madenler Caddesi'nde Simge Bar'ın işletmecisi Sibel Kıran (35) ile barda şarkıcılık yapan Nazlı Can'ın (30) kına gecesi ve düğün yaparak evlendikleri iddia edilen haberler ve Türk Medeni Yasası'nın, aynı cinsiyetten olanların birbirleriyle evlilik yapmasının mümkün olmadığına ilişkin hükmüne göre, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, evlilik akdi yapıldığına dair kanıtların saptanması durumunda bunun iptali için dava açılması yoluna gidilebileceğini belirterek, ''Olayın tarafı olan iki kişinin ifadeleri alındıktan sonra durum netleşecek. Buna göre hukuksal işlemler yapılacak'' dediler.


-''RESMİ NİKAH YOK''-


Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan da, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nın konuyu araştırdıklarını ifade ederek, ''Resmi kıyılmış bir nikah söz konusu değil'' dedi.

Olayın ön araştırmasının bugün yapıldığını ifade eden Doğan, aynı cinsiyetten olan taraflar arasında nikah memuru tarafından kıyılan resmi bir nikah olması durumunda, bunun yasalar karşısında suç oluşturacağını ve nikahı kıyan memur hakkında soruşturma açılacağını söyledi. Doğan, konuyla ilgili incelemenin sürdüğünü sözlerine ekledi.


-''ŞİMDİ BALAYINDAYIZ''-


Öte yandan evlendiği öne sürülen Sibel Kıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nazlı Can'ı görür görmez kendisine aşık olduğunu ifade ederek, ''Çok mutluyuz ve güzel bir birliktelik yaşıyoruz. Türkiye'deki kanunlar evlenmemize izin vermediği için yakın bir zamanda Hollanda'ya giderek, ilişkimizi resimleştireceğiz ve nikah kıyacağız. Şimdi balayındayız'' diye konutu.

Kıran, hiç kimseyle görüşmek istemediklerini belirterek, Nazlı Can ile bir yıldır tanıştıklarını ve birbirlerini çok sevdiklerini kaydetti.
a.a
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2007 Pazar 22:34:28
Güncelleme :4 Haziran 2007 Pazartesi 09:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?