19
Mayıs
2024
Pazar
KADIN

Meryem Sak, çift kişilikli değil

ANTALYA'da, 24 yaşındaki sekreteri Meryem Sak'a işkence yaptığı iddiasıyla tutuklanan patronu Mustafa Hüseyin Kıvrık ile buna göz yummakla suçlanan annesi Hatice Sak ve kardeşi Ahmet Sak, 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, Kütahya Devlet Hastanesi Psikiyatri Polikliniği'nce hazırlanan Sak'ın psikolojik durumuna ilişkin rapor okundu. Raporda, Mustafa Hüseyin Kıvrık'ın iddia ettiği gibi Meryem Sak'ın çift kişilikli olmadığı ve yapılan işkencenin farkında olduğu belirtildi.

Tutuklu sanıklar Mustafa Hüseyin Kıvrık, Hatice Sak ve Ahmet Sak, bugün 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. ‘Eziyet etmek’, ‘hürriyeti tahdit’ ve ‘darp’ suçlamasıyla toplam 8 yıl ile 20 yıl arasında hapis istemiyle tutuklu yargılanan Mustafa Hüseyin Kıvrık, annesi Hatice Sak ve kardeşi Ahmet Sak'ın hazır bulunduğu duruşmaya Kütahya'da bulunan Meryem Sak katılmadı.

Geçen duruşmada istenen Sak'ın psikolojik durumunu gösteren rapor, Kütahya Devlet Hastanesi Psikiyatri Polikliniği'nce mahkemeye gönderildi. Sak'ın, psikolojik yönden sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen raporda, “Psikolojik açıdan iki ruhlu değildir. Kendisine karşı işlenen işkence suçunun bilincindedir” denildi.

‘BAĞIRSA POLİS DUYAR’

Mustafa Hüseyin Kıvrık ile Ahmek Sak'ın avukatı Fatih Ardıç, mahkeme heyetinden söz alarak şunları söyledi:
“Kıvrık ile Meryem Sak arasındaki ilişki, ‘karı-koca ilişkisi’dir. Anne Hatice Sak ile Meryem Sak zincirli olmasına rağmen pavyon sahibi Bayram Bey ile görüşmeye gitmişlerdir. Antalya'nın en işlek caddelerinden birinde yaşanan bu olayda Meryem Sak'ın en küçük bir yardım istemesi halinde halkın ve polisin olaya müdahale etmemesi imkansızdır. Kendisine kelepçe vurulduğunu, hürriyetinin tahdit edildiğini, Mustafa Hüseyin Kıvrık tarafından feci şekilde dövüldüğünü söylemiştir. Bu hayatın doğal akışı içinde uygun değildir. Meryem Sak'ın evi çarşı içindedir. Polis ve büfeler çok yakındır. Bağırması durumunda sesi herkes tarafından duyulabilecektir. Bu yüzden hürriyeti tahdit suçu da yoktur.”

Avukat Ardıç'ın Mustafa Hüseyin Kıvrık ve Ahmek Sak'ın serbest bırakılması istemi, mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

KIZLARI İFADE VERECEK

Ayrıca Meryem Sak'ın yaralanmalarının hangi nitelikte olduğu ve hangi tür aletle yapıldığının incelenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi istendi. Mahkeme heyeti, Sak'ın en kısa sürede mahkemeye müracaat ederek sol kolunu mühürlettirmesini, ardından da buradan Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini istedi. Mahkeme ayrıca, Mustafa Hüseyin Kıvrık'ı polise ihbar ederek Meryem Sak'ı gördüğü işkenceden kurtaran kızları Arda ve Hatice Esra Kıvrık'ın bir sonraki duruşmaya getirilerek ifade vermelerine karar verdi. Duruşma, 12 Ocak tarihine ertelendi.

hürriyet/dha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 16:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?