16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

Novamed'in kadınlarına destek

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) kadın komiteleri, Novamed'de çalışan kadın işçilere 1 yıldır sürdürdükleri grev dolayısıyla destek mektubu gönderdi.


KESK Kadın Sekreteri Sevgi Göyçe'nin dayanışma çağrısı üzerine, ITUC ve ETUC kadın komiteleri, Novamed'de çalışan Petrol-İş Sendikasına üye kadın işçilere gönderdikleri mektupla, 1 yıldır sürdürdükleri "cesaret verici grevleri" için desteklerini sundular.

ITUC Kadın Komitesi Başkanı Diana Holland ve ETUC Kadın Komitesi Başkanı Viviane Goergen tarafından gönderilen mektupta, 1 yıldır Antalya sürdürülen grevi sonuna kadar desteklendiği ifade edildi.

ITUC ve ETUC'un, kadın işçilere yönelik AB Temel Haklar Şartı'nda belirtilen insan haklarını, Avrupa Konseyi'nin Sosyal Şartı'nı ve ILO'nun sözleşmelerini ihlal eden insanlık dışı tüm uygulamaların kınandığı belirtilen mektupta, kadın komitelerinin, "kadın işçilerin onurunu çok ciddi şekilde zedeleyen uygulamalar karşısında ve sırf cinsiyetlerinden dolayı ayrımcılığa uğramalarından dolayı cidden şok oldukları" kaydedildi. Mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Anladığımız kadarıyla, Novamed'in sahibi adı Fresenius Medical Care olan ve toplumsal cinsiyet eşitliği, sendikal haklar ve toplu pazarlık hakları konularında Avrupa ve ILO standartlarından ve değerlerinden tam olarak haberdar olması gereken ve işçilerin kendi özgür iradeleri ile seçtikleri sendika ile pazarlık yapmayı ret ettiğinden hesap vermesi gereken bir Alman şirketi.

Bizler her şeyden önce kadın işçilere yönelik ayrımcılığın ve tacizin son bulmasını, kadın işçilerin onurlarına tekrar saygı duyulmasını ve tüm haklarının iade edilmesini talep ediyoruz. İkinci olarak, işverenlerden sendikayı tanımalarını ve biran önce tüm işçilerin istihdamını garanti altına alan uygun bir düzenleme için müzakereleri başlatmalarını talep ediyoruz."

aa
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 14:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?