31
Mayıs
2024
Cuma
KADIN

Oğlu boğulan anneye dava

Adana’da, 18 Temmuz’da kuzeniyle yüzmeye gittiği Seyhan Baraj Gölü’nde boğulan Mehmet’e (9) "özenle bakmadığı iddiasıyla" annesi Raziye Körümdük (38) hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davayla kahrolan anne Körümdük, "Hangi anne çocuğunun ölümünü ister?" dedi.

ADANA’da yaşayan ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi Mehmet Körümdük, 18 Temmuz’da kuzeni Mehmet Kobal ile Seyhan Baraj Gölü’ne yüzmeye gitti. Suya giren, ancak yüzme bilmeyen kuzenlerden Kobal kurtulurken, Körümdük ise boğuldu. Körümdük’ün boğulmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı İbrahim Savaş Arı, anne Raziye Körümdük’ün oğluna özenle bakmayıp boğulmasında kusuru olduğu iddiasıyla dava açtı. Savcı iddianamesinde, "... Şüpheli, oğlu Mehmet’i evinin önünde oynarken bırakıp, alışveriş için evinden ayrılmıştır. Evine döndüğünde onu bulamaması üzerine yapılan araştırmalar sırasında oğlunun boğularak öldüğünü öğrenmiştir. Şüphelinin oğluna özenle bakmaması nedeniyle belirtilen suçu işlediği anlaşılmıştır" denildi.

İkinci kez yıkıldım

Evlát acısının üzerine 2 yıldan 6 yıla kadar Adana 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan dava açılan anne Raziye Körümdük yıkıldı.

Önümüzdeki günlerde tutuksuz yargılanmaya başlayacak olan Körümdük, "Eşim Irak’ta çalışıyor. Ben de mecburen evi geçindirmek için çalışıyorum. Evimizin inşaatı için kardeşimle malzeme almaya gitmiştik. Oğlum evin önünde kuzeniyle oynuyordu. Uzaklara gitmezdi. Kendisini yalnız bırakmış değilim. Hangi anne oğlunun ölümünü ister? Bu davayla ikinci kez yıkıldım" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 14:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?