15
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Öğretmene şık kıyafet sürgünü

Avustralya'da yaşayan idealist kadın, 'İlle de memleket' deyip Iğdır'ın bir köyünde öğretmenliğe başladı. Ancak kılığı kıyafeti fazla şık bulununca sürgüne gönderildi.

Avustralya'da otel sahibi bir ailenin çocuğu olan Sonja Aygün Pervaneli (28), lüks hayatı bırakıp memleketine faydalı olmaya karar verdi. Selçuk Üniversitesi'ni bitiren genç kadın, 3 yıl önce Iğdır'daki 75. Yıl Yatılı Bölge Okulu'na matematik öğretmeni olarak atandı. Her şey iyi gidiyordu, ta ki Okul Müdürü Mehmet Dağdelen Sonja'yı uyarma ihtiyacı duyana kadar.

Gerekçe ise fazla şık giyinmesi, makyaj yapmasıydı. Kısa süre sonra da Pervaneli, Iğdır'a 60 kilometre uzaklıktaki Kolikent Köyü okuluna tayin edildi. Genç kadın, rapor alıp hakkını mahkemede arayacağını açıklarken, Müdür Dağdelen bu konuda yorum yapmaktan kaçındı. İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer ise "İsterse mahkemeye gidebilir" dedi.


Halil ÖZTÜRK /Takvim
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 16:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali akkaya IP: 88.233.115.xxx Tarih : 21.03.2007 23:36:31
milli eğitimin başındaki insanların zihniyeti onlara her halde kara çarşaflı kadınlar lazım öyle öğretmenler TÜRKİYEYİ batağa götürür bırakın bu düşünceyi