22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Peçenek'in kadın korucusu

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Peçenek Köyü'nde 1987 yılında şehit edilen vatandaşların katledilişinin yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende biri kadın toplam 48 kişi yemin ederek gönüllü köy korucusu oldu.

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Peçenek köyünde düzenlenen törene Vali Selahattin Aparı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, İdil Kaymakamı Fatih Akaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Habip Doğar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Anma töreninde köyün güvenliğini sağlamak ve terör örgütüne karşı mücadele etmek için biri kadın toplam 48 kişi, silahlarıyla birlikte yemin ederek gönüllü köy korucusu oldu.

Köyün tek bayan gönüllü köy korucusu olan Hazine Eren, güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Bununla gurur duyurum. Devletimi ve köyümü terör örgütüne karşı korumak için gönüllü köy korucusu oldum. Benim eşimde geçiçi köy koruyucusudur. Bundan sonra eşimle birlikte her yerde köyümü terör örgütüne karşı koruyacağım. Köyde olsun dağda olsun bütün görevleri yapmaya hazırım" dedi.

PEÇENEK KATLİAMININ 20. YILDÖNÜMÜ
Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Peçenek köyünde 1987 yılında terör örgütü PKK tarafından öldürülen 16 vatandaş düzenlenen törenle anıldı.
İdil ilçesinde 8 Temmuz 1987 yılında PKK terör örgütü mensuplarınca Peçenek köyünde katledilen 16 vatandaş düzenlenen törenle anıldı. Katledilen Medine İstik, İsra İstik, M. Emin İstik, M. Reşat Özmen, Nuri Mung, Şükrü İstik, Gurbet İstik, Tahir Özmen, Süleyman İstik, Fatma İstik, İbrahim İstik, Abdulcelil İstik, Fadile İstik, M. Nuri İstik, Sıdıka Özmen ve Devriş Özmen adına düzenlenen törene Vali Selahattin Aparı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, İdil Kaymakam Fatih Akkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk olarak şiirler okunurken, vatandaşlar tarafından sık sık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun pkk, huzura uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı.

Kaymakam Akkaya, aziz vatanı parçalamak için geçmişten beri çaba sarf eden terör örgütünün katliamlarından biri olan Peçenek katliamında ölenleri anmakta olduklarını belirterek, "Bundan 20 yıl önce yakılan ağıtlar hala kulaklarda çınlamaktadır. Başhut, Taraklı, Pınarcık, Derince, Başbağlar, Çevrimli, Yuvalı ve Peçenek katliamları gibi binlerce katliam, terör örgütün kara defterine alınacak hesap olarak geçmiştir. Bu acı günlerin bilançosu on binlerce güvenlik görevlisine, binlerce vatandaşın canına ve Türkiye'nin katrilyonlarca kaynağına mal olmuştur. Buna karşılık güvenlik güçlerinin üstün gayretiyle nice masum insanın canına kıyan hainlerden 30 bini etkisiz hale getirilmiştir. Bize bu acıyı yaşatanlar yaptıklarının cezasını çekmiş ve çekmeye devam edeceklerdir" dedi.

Anma törenine katılan Şırnak Geçici Köy Korucuları Derneği Başkanı Mehmet Güngör, PKK'ya lanetlediklerini ifade ederek, "20 yıl önce köyümüzde 16 vatandaşımız terör örgütü tarafından evlerinde haince katledildi. Bugünü hatırladıkça üzüldüğümüz, üzüldükçe yad ettiğimiz şehitlerimizi anmak için toplandık. Demokrasiyi ve insan haklarını savunduklarını iddia eden terör örgütü mensupları ve yandaşları, öldürdükleri bu insanları bize unutturmaya çalışıyor. Fakat bu toprakların gerçek sahipleri olarak binlerce yıl huzur içinde yaşayan bizler, yapılan bu haince katliamı unutmadık ve unutmayacağız. Ne acıdır ki eli kanlı terör örgütünün eylemleri bu köyle sınırlı değildir. Burada vatanımızı bölmek isteyenlere seslenmek istiyorum. Bizler burada olduğumuz sürece hiçbir hain emeline yaklaşamayacaktır. Şu an huzur ortamı sağlayan devletimize şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Katledilen köy muhtarı Mehmet Nuri İstik'in kızı Emine İstik, babasının mezarı başında dua ederek gözyaşlarına tutamadı. Emine İstik, babasını kaybettiğinde 8 yaşında olduğunu belirterek, "Babamı şehit edenlerin mekanları cehennem olsun" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2007 Pazar 16:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?