22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Prenses'in eşcinsel vekil şaşkınlığı

Türkiye’de diplomasi eğitimi için bulunan İsveç Veliaht Prensesi Victoria ve beraberindeki heyet Ankara temaslarında eşcinsellerin sorunlarıyla yakından ilgilendi. Prenses ve heyet üyeleri Meclis’te eşcinsel olmadığını öğrenince şaşırdı. 

Diplomasi eğitimi için Türkiye’de bulunan İsveç Veliaht Prensesi Victoria ve beraberindeki heyet üyeleri Türkiye’deki eşcinsellerin sorunlarına yakın ilgi gösterdi. "Meclisinizde eşcinsel milletvekili var mı?" diye soran heyete "Hayır" yanıtı verildi. 

İsveç Veliaht Prensesi Victoria, kraliçelik için yaptığı diplomasi stajının ilk ayağını Türkiye'de tamamladıktan sonra dün Ürdün'e gitti. Özel uçakla 26 Mart sabahı İstanbul'a gelen Prenses Victoria daha sonra Ankara'ya giderek staj çalışmalarının Türkiye ayağını gerçekleştirmişti. 5 Nisan 2007'ye kadar devam edecek olan diplomasi stajının ikinci durağı olan Amman'a dün öğle saatlerinde İstanbul üzerinden giden Prenses Victoria'ya yaklaşık 25 kişilik bir heyet eşlik etti. Stajı hakkında bilgi verilmeyen Victoria'nın Amman'ın ardından Mısır'a geçerek çalışmalarını tamamlayacağı öğrenildi.

Valizini taşıdı

Prenses Victoria, Ankara temaslarını bitirdikten sonra İstanbul’a geldi. Prenses, uçaktan inerken valizini kendi taşıdı. Orhan Pamuk’un "Kara Kitap"ını okuduktan sonra İstanbul’a hayran olan Victoria, kenti gezemeden Ürdün’ün başkenti Amman’a hareket etti.
ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Mart 2007 Perşembe 10:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?