29
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Saçlarda zeytinyağı mucizesi

Mevsimler değişirken saçlarınız dökülür. Onlarla vedalaşmamak ve sağlıklı saçlara sahip olmak için zeytinyağı ve doğanın sunduğu eşsiz kaynaklardan yararlanın....

Saçlarınız sağlıksız ve cansızsa, üstüne üstlük bir de fena halde dökülüyorsa paniğe kapılmayın. Ya da tek çareyi onları kestirmekte aramayın.

Doğanın sunduğu kaynaklar canlı, parlak ve gür saçlara kavuşmanızı sağlayabilir. Yeter ki bunun için zaman ayrın. Doğal güzellik uzmanı Suna Dumankaya, yaz gelirken cildimize yaptığımız gibi saçlarımıza da hak ettiği değeri vermemiz gerektiğini söylüyor. Dumankaya; gerekli zamanı ayırarak bakımını yaptığımız sürece saç dökülemesinin önüne geçileceğini anlatarak, "Saçlar kadınların en çok zaman ve para harcadığı süsleridir. Bitkisel şampuanların yanısıra evde doğal malzemelerle hazırlanacak maskelerle saçlar beslenir ve kuvvetlenir" diyor.

Zeytinyağına önem verin'
Sağlıklı bir beslenmenin de saçlar için önemli olduğunu vurgulayan Suna Dumankaya, vitamin eksikliğinden kaynaklanan saç dökülmelerine karşı özellikle bu mevsimde bol bol meyve ve sebze yemeyi öneriyor. Saç için organik yağ çeşitlerinden faydalanabileceğini anlatan Dumankaya, yağlar arasında saçlar için en faydalı olanın zeytinyağ olduğunu vurguluyor. Cilt için de çok faydalı olan zeytinyağının saçlar için hazırlanan maskelerde sıklıkla kullanıldığına değinen Suna Dumankaya, zeytinyağının tekbaşına da kullanılabilir olduğunu söylüyor. Dumankaya, saç bakımının yanısıra kepeklenme, saç kıran gibi sorunlara da doğal çözüm önerileri sunuyor.

Dökülüp gitmesin...

Saçlarınızın dökülüp azalmaması için doğal malzemeler hizmetinizde. Dönüşümlü olarak bu maskeleri uygulayabilirsiniz..

Malzemeler:
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı kekik yağı
* 1 tatlı kaşığı pakmaya
* 1 çay kaşığı deniz tuzu
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Uygulama:
Malzemeleri bir kase içerisinde karıştırın. Saç diplerine masajla yedirin. 2 saat beklettikten sonra yıkayın. Bu maskeli haftada 1 kez uygulayın.

Malzemeler:
* 3 soğan suyu
* 1 çorba kaşığı kanyak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Uygulama:
* Malzemeleri karıştırdıktan sonra saç diplerine yedirin. 30 dakika beklettikten sonra saçlarınızı zeytinyağlı sabunla yıkayın.

Malzemeler:
* 500 gr. su
* 100 gr. ısırgan otu
* Yarım kahve fincanı sirke

Uygulama:
* Isırgan otunu suda kaynatın ve suyuna sirke katın. 10 gün süreyle saç diplerine sürerek masajla yedirin.

 

Takvim
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 07:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?