22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Sharon Stone Beyaz Saray'a talip!

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimlerindeki aday kervanına aktris Sharon Stone da katıldı.

Demokratlara olan yakınlığıyla bilinen aktris sürpriz bir şekilde Cumhuriyetçilerin adayı olarak seçimlere girerken, Başkan George W. Bush'un 2004 seçimlerindeki baş reklam stratejisti Mark McKinnon'u da ekibine dahil etti. Stone, yakın arkadaşı Fransız filozof Bernard Henry-Levy'yi de Demokratların safına katılmaya ikna etti, kendisine rakip olarak belirledi.

Ancak Stone ve Levy arasındaki başkanlık yarışını izlemek istiyorsanız gözlerinizi Washington'dan uzaklara İtalya'nın Venedik kentine çevirmeniz gerekecek. Dünyanın önde gelen sanat festivallerinden Venedik Bienali için İtalyan sanatçı Francesco Vezzoli'nin hazırladığı 2 farklı başkanlık seçim kampanyası, gelecek hafta başlayacak festivalde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Guardian gazetesi, ABD'de tüm hızıyla süren başkanlık yarışında değişik saflarda yeralan birçok kampanya uzmanı ve siyasi danışmanın projede yeralmak için sıraya girdiğini yazdı. Haberde, Levy'nin kampanya ekibinin büyük bölümünü, eski Başkan Bill Clinton'ın 1996 seçimlerinde kampanyasını yürüten ekipten oluştuğu belirtildi.

SIR VERMİYOR 

Levy'nin kampanya programı hakkında hiçbir açıklamada bulunmadığı, fikirlerini sadece yakın arkadaşı olan, Fransa'da başkanlık seçimlerinde Nicolas Sarkozy'nin karşısında yeralan Sosyalist aday Segolene Royal'a açtığı kaydedildi. Levy'nin kampanya programında silah yasaları, sağlık sekötür, ölüm cezası ve Guantanamo tutsaklarına ilişkin görüşleri yeraldığı söyleniyor. 







ajanslar
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2007 Pazar 00:59:22
Güncelleme :3 Haziran 2007 Pazar 01:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?