18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIN

Sıcak yaz günlerinde ehram giyeceğiz

Arap dünyasının geleneksel giysisi "ehram" 2005 yazında modacılara ilham kaynağı oldu.

Roberto Cavalli, Dolce Gabanna ve Valentino gibi modacıların yaz koleksiyonlarında yer verdikleri çok renkli ve bol işlemeli ’ehram’lar, kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Akımın Türkiye’deki temsilcileri ise ünlü modacı Cengiz Abazoğlu ve genç tasarımcılar Nilgün Mirza ile Erkan Demiroğlu.

Abazoğlu’nun CA Deluxe için, Nilgün Mirza’nın GIZIA markası için stilize etmiş olduğu ehramlar seksi çizgileri ile dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü modacımız Cengiz Abazoğlu, çeşitli boylarda tasarladığı bol kesimli bu giysilerin günün her saati için uygun olduğunu belirtiyor. Abazoğlu ehramların, bazen bir jean üzerine tunik havasında değerlendirilebileceği gibi materyal ve işçiliğine bağlı olarak çok şık bir gece giysisiyle de giyileceğini söylüyor.

Gece ya da gündüz

Genç modacı Nilgün Mirza ise Gizia yaz koleksiyonu için tasarladığı bu giysileri genel olarak havuz kenarı ve akşam üstü partileri için düşünmüş. Abazoğlu genellikle büyük desenli empirmeleri, şal desenli şifonları ve pastel renkli ipekleri kullanmayı tercih ederken özellikle gece için tasarladıklarını kristal işlemeler ve altın aksesuvarlarla daha da çarpıcı hale getirmiş. Modacı Erkan Demiroğlu, leopar desenli vücuda nefes aldıran, transparan ve hafif materyalleri tercih ettiği ehramları etnik işlemeler ve geniş kemerlerle tamamlayarak, farklı kullanım alanları yaratmayı hedeflemiş. Abazoğlu, kadınların ehramı tek parça olması ve hatları ortaya çıkartmaması nedeniyle çok sevdiğini düşünüyor.

Ehram Giyerken Nelere Dikkat Etmeli:

* Kumaşın çok hafif olmasına dikkat edin.

* Empirme ve leopar desenlileri tercih edin.

* Mutlaka geniş bir deri kemerle jean üzerine değerlendirin.

* Havuz başında boyu ayak bileklerine kadar uzanan tasarımları seçin.

* Boyunuz kısa ise ehramlarınızın altına çok yüksek topuklu bir terlik mutlaka edinin.

* Seksi bir silüet yaratmak için vual ve organze gibi hafif transparan olanlarını tercih edin. Etnik aksesuvarlarla zenginleştirin.

* Gece giysisi olarak kullandığınızda bol miktarda gold takılarla zenginleştirin.

Sabah
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 10:06:19
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 10:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?