20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

Şiddete imamlar dur diyecek

Din adamları kadına yönelik şiddeti önlemeye çalışacak. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, din görevlilerinin topluma, kadına yönelik şiddetin olumsuzluklarını anlatacağını söyledi.

Hükümet, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla din adamlarını devreye sokuyor. Müftü yardımcılarından vaizlere, imamlara kadar toplam 7 bin din görevlisi, eğitimden geçirildikten sonra, kadına yönelik şiddetin olumsuzluklarını topluma anlatacak.
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır’ın “Kadına karşı şiddetin önlenmesinde daha etkin ve somut çözümlerin üretilmesine yönelik çalışmalarınız var mı?” sorusu üzerine, bu konuda imamların, eğitim sürecinin ardından devreye gireceğini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün, Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi Projesi’ni hazırladığını belirten Çubukçu, din görevlilerine ilişkin çalışmanın bayramdan sonra ilk olarak Ankara’da başlatılacağını söyledi.

Eğitimin kapsamı
Din görevlilerine, cinsiyet eşitliği, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını engelleyen geleneksel kabuller, kadına yönelik şiddet ve aile için şiddet, şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı, şiddetle ilgili yasal mevzuat ve genelgeler konularını kapsayan eğitimler verilecek.

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 10:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?