16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

Spikerin 'arama motoru' davası

Spiker Esra Çevik, işadamı Kamil Barlın'ın eşi Nesrin Barlın'a 'Adımı internet arama motorlarına yazdırdı' diyerek dava açtı.

Spiker Esra Çevik, işadamı Kamil Barlın'ın eşi Nesrin Barlın'a 'Adımı internet arama motorlarına yazdırdı. İşimden oldum' diyerek 50 bin YTL'lik tazminat davası açtı...

TV sunucusu Hamdiye Esra Çevik, mahkemeye başvurarak kendisini kocası Kamil Barlın'ı ayartmakla suçlayan Nesrin Barlın'a 50 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, üniversite mezunu olduğunu belirten Çevik, 'mesleki kariyer basamakları'nı nasıl tırmandığını anlattı: “2003 yılında, Denizbank sınavını kazanarak İzmir'den İstanbul'a geldim. Bankacılık sektöründeki başarımdan dolayı, 2005 yılında, 'yatırım uzmanı' olarak Citibank Genel Müdürlüğü'nde çalışmaya başladım. Daha sonra, Business Chanel'da 'Son Söz' ve 'Piyasalar Konuşuyor' isimli programları, son olarak da CNBC-E'de ekonomi haberlerini sundum.”

Sürekli hakaret!

Çevik, davalı Nesrin Barlın'ın, 2007 Ocak ayından itibaren kendisini ölümle tehdit ettiğini ve dedektif tutarak özel hayatına müdahale ettiğini de öne sürdü. Barlın'ın, ailevi sorunlarının nedeni olarak kendisini gösteren bir 'mizansen' hazırladığını savunan Çevik, yaşadıkları nedeniyle, adresini ve telefon numaralarını değiştirdiğini ileri sürdü. Bunlarla yetinmeyen davalı Barlın'ın, hakaretlerine basın yoluyla devam ettiğini de iddia eden Çevik, çıkan haberlerde adının açıkça zikredilmesi nedeniyle zor günler geçirdiğini savundu: “Arama motorlarına adımı yazan herhangi bir kişi, beni bu dava ile ilişkilendiriyor. İddialarla kişilik haklarım ihlal edilmiştir.”

Onlar 6 yıldır ayrı yaşıyor!

DavalI Nesrin Barlın ile kocası Kamil Barlın arasında, yüksek tazminat istemli bir boşanma davası olduğunu belirten davacı Çevik, dilekçesinde ayrılmak üzere olan çiftin 6 yıldır ayrı yaşadıkları iddiasına da yer verdi: “Davalı, kocasını bu davada kusurlu göstermek ve yüksek taznimat almak için, beni, eşiyle evlilik dışı ilişki yaşıyormuş gibi göstermeye çalışmaktadır. Bu yüzden hakkımda, basında, 'yuva yıkan kadın', 'metres', 28'lik sarışın', 'servet avcısı' ve 'başka işadamları ile ilişki yaşayarak TV'de sunuculuk yapmaya başlamıştır' gibi nitelemeler ve iddialar yer bulmuştur. Böylece ben, hafif bir kadın olarak tanıtıldım. İş hayatım sekteye uğradı. Evlenme ümidim sona ermdi.” Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Cahit Yüce/Vatan
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 11:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?