19
Mayıs
2024
Pazar
KADIN

Tabulara 'üçlük'

Kadınların özgürlük alanının kısıtlandığı Suudi Arabistan'’da, bir kadın basketbol takımı tabuları yıkmaya çalışıyor.

Erkekler alınmıyor

CİDDE’DE geçen yıl kurulan, elleri ve yüzleri dışında tüm vücutlarını örten formalar giyen ve tamamı kadınlardan oluşan “Jeddah United” takımı, basketbol sporunun bile sıra dışı bulunduğu ülkede, kadın basketbol takımı kurarak bir ilke imza attı. Erkeklerin alınmadığı bir sahada, haftada dört kez antrenman yapan kadın basketbol takımının kaptanı Lina el-Maina, Arab News gazetesine konuştu.

Spor alanı bulunmuyor

MAİNA, eşiyle ABD’de eğitim görürken sık sık basketbol oynadığını, ülkesine döndükten sonra bunu gerçekleştirme fırsatı bulamadığını söyledi. Okullarda kadınların rekabetçi oyunlara katılmasına izin verilmediğinin, okul dışında ise spor için özel bir alan bulunmadığının altını çizen Maina, “Ayağının ucuna kadar örtülü bir Suudi kadını figürü düşünmek tamamen yanlış. Bizim çok daha dinamik bir yanımız var” dedi.

Maçlar yurtdışında

MAİNA sözlerine “İşimiz çok zor, ancak öncüyüz. Suudi kadınlara, spor faaliyetlerinde yer almaları gerektiği mesajını vermeye çabalıyoruz. Dinimiz de inananların sağlıklı olmasını ister” diyerek devam etti. Bir gün olimpiyatlarda Suudi kadınların da yer alacağının hayalini kuran takım, maç yapabilmek için yurtdışına çıkıyor. Takım iki kez Ürdün’de, bir kez de Birleşik Arap Emirlikleri’nde sahaya çıktı.

...
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 21:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?