15
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Tacizciden ilginç savunma

Samsun'da, kendisini 'metafizik uzmanı' olarak tanıtıp, tedavi amaçlı yanına gelen üniversite öğrencisi genç kızlardan birine tecavüze kalkışıp, bir başka genç kıza ise tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan şahıs ile kendisine yardım ettiği iddia edilen üniversite öğrencisi genç kızın yargılanmasına devam edildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunan sahte metafizik uzmanı olduğu iddia edilen İbrahim Ö. (60) ve üniversite öğrencisi L.Ç. (22), duruşmada hazır bulundu. Olay, Üniversite öğrencisi S.Ö. (24) adlı genç kızın L.Ç. ile arkadaş olduğunu ve Samsun'un Atakent beldesinde kendisini metafizikçi olarak tanıtan İbrahim Ö.'nün tedavi amaçlı kendisini kandırıp ilaçlı kahve ile uyutarak tacizde bulunup tecavüze kalkıştığını iddia ederek polise şikayetçi olması üzerine ortaya çıktı.

Bu olay üzerine gözaltına alınan İbrahim Ö. ve kendisine yardım ettiği iddia edilen üniversite öğrencisi L.Ç. ile ilgili haberlerin gazetelerde yer almasının ardından bir başka üniversite öğrencisi genç kız S.A. (22) ve erkek arkadaşı O.A. (24), polise şikayette bulunarak aynı olayın kendilerinin başından geçtiğini ileri sürdüler. L.Ç. aracılığıyla tanıştıkları İbrahim Ö.'nün kendisine ilaçlı kahve içirip sarkıntılıkta bulunduğunu belirten S.A., erkek arkadaşı O.A. ile birlikte şikayetçi oldu.

Olaydan sonra tutuklanan İbrahim Ö. ve L.Ç.'nin bugün yargılanmasına devam edildi. İbrahim Ö. ve L.C., haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. L.Ç., mahkemeye yazılı savunma dilekçisi verdi. Ağır kalp hastası olduğunu ve kalp krizi geçirdiğini belirten İbrahim Ö., bir süre önce Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılıp burada yoğun bakım servisinde yattığını söyledi. Ellerinin tutmadığını ve rahatsız olduğunu ileri süren İbrahim Ö., "Eğer un ve şeker hazır ise helvacının gayesi helva yapmaktır. Peki bu olaylar olmuş ve kızları uyutmuşum, eğer ben bu yapmış olsaydım kızlara niye tecavüz etmedim?" ifadelerini kullandı.

İbrahim Ö. tahliyesini talep ederken, Isparta'da meydana gelen başka bir olayla ilgili de yine kendisine iftira atıldığını iddia etti. Duruşmada tanık olarak dinlenen Kudret A., İbrahim Ö.'nün kendisini emekli psikiyatr doktor olarak tanıtıp evini kiraladığını ve kirayı ödemeden kaçtığını ileri sürdü. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 16:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?