16
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

Tecavüze eş savunması!

Samsun'da, ormanlık alanına götürdüğü genç kıza silah zoruyla tecavüz ederek hamile bırakıp doğum yapmasına yol açtığı iddia edilen şahsın yargılanmasına devam edildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, merkez Alibeyli köyünde ikamet eden Ö.S. (20) adlı kız, 2006 Mart ayında uzaktan akrabası olan Ahmet T.'nin (37) kendisini aracıyla köyüne götürürken yolda silah gösterdiğini ve silahtan korktuğu için kendisinden geçtiğini söyledi. Kendisinden geçmesini fırsat bilen Ahmet T.'nin tecavüzüne uğradığını ileri süren Ö.S., bu olay sonrası hamile kaldığını ve İstanbul'da dayısının yanında bir erkek çocuk dünyaya getirdiğini belirterek şikayetçi oldu.

Bugün görülen davaya ilk kez katılarak ifade veren Ahmet T., kendini savunarak daha önce dünyaya gelen bebeğin kendisinin olmadığını ve kız ile ilişkiye girmeyin kendisine iftira atıldığını söylemesine rağmen bugün ifade değiştirdi. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen DNA testinde çocuğun kendisine ait olduğunu öğrenen Ahmet T.'nin bu kez, Ö.S. ile tam olarak cinsel ilişkiye girmediğini belirterek, "Herhangi bir cinsel ilişkim olmadı. Sevişme sırasında Ö.S.'nin cinsel organının üzerine boşalmışım, o yüzden hamile kaldı. Bu olay bir kez kendi evlerinde, bir kez de kendisini saçını boyamak için kuaförü götürdüğümde bir arkadaşının evinde gerçekleşti. Ancak, asla ileri bir ilişkimiz olmadı. Hatta kendi evlerinde seviştiğimizde evin yan odasında halası ve çocuklar vardı. Kızın anne ve babası da evlerinin önünde duruyorlardı. Zorla bir olay olmadı" dedi.

Duruşmada tanık olarak ifade veren Ahmet T.'nin 14 yıllık eşi Ayla T. (34), kocasını savundu. "Ö.S. benim tanıdığım kadarıyla fingirdek biri" diyen Ayla T., "Ben Ö.S.'nin bazı harekelerinden şüphelenmiştim. Eşime ondan uzak durması için uyardım. 14 yıllık evliyim ve bu olaya inanmadım. Ancak, çocuğun eşimden olduğuna dair DNA testi sonucunu öğrenince inandım. Bu olay kızın isteği ile olmuştur" diye konuştu.

Akrabaları olan Ahmet T.'nin 2 kez kendisine zorla tecavüz ettiğini iddia eden Ö.S., şikayetçi olduğunu tekrarladı. Olay anında baygın olduğunu ve tam birleşme olup olmadığını bilmediğini belirten Ö.S., bebeği İstanbul'a gidip dayısının yanında sezaryenle dünyaya getirdiğini kaydetti.Ö.S., "Babamın arkadaşı olduğu için haftada 5 gün bizim eve gelirdi. Kendisinden hiç şüphelenmedim. Aileden biri gibiydi. İlk olarak ormanlık alanda silah zoruyla tecavüz etti, daha sonra bizim evde de olayı tekrarladı. Kendisinden şikayetçiyim" şeklinde konuştu.Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora göre Ö.S.'nin olay tarihinde 17 yaşında olduğu ve olaydan dolayı ruhsal dengesinin bozulduğu belirtildi.

Duruşma, Ö.S.'nin sezaryenle doğum yapması sonucu hala kız olma ihtimalinin göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, Ö.S.'nin Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, Ö.S.'nin annesi L.S., duruşma çıkışı üzüntüsünden fenalaştı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 18:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?