26
Mayıs
2024
Pazar
KADIN

TIR filosunun başına geçti

TIR filosunun başına masterli bayan şoför
Bilkent ve Kaliforniya Üniversitelerini bitiren Zerrin Özel, üniversite hocalığını bırakıp, ailesine ait TIR filosunun başına geçti

Bilkent Üniversitesinde lisans, University Of California'da yüksek lisans eğitimi aldıktan İstanbul Aydın Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak işe başlayan Zerrin Özel, üniversitedeki görevini bırakarak Konya'ya döndü ve tır filosunun başına geçti. Dede mesleği olan nakliyeciliğe çocukluktan beri büyük bir ilgi duyan 28 yaşındaki Özel, babasının rahatsızlığı üzerine üniversitedeki görevinden ayrılıp, aile şirketlerinin başına geçti.

 İki şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Özel, aklında her zaman nakliyecilik şirketinde aktif olarak çalışma isteğinin yattığını ifade ederek, şunları kaydetti: "İnsanlar ilk başta TIR filosunun başında genç bir kızın olmasına şaşırıyorlardı, Ancak zamanla buna alıştılar. Ailemden ve çevremdeki insanlardan da olumlu tepkiler alıyorum. 70'in üzerinde personelimiz var. İşçilerin hepsiyle devamlı iletişim halinde olmaya çalışıyorum. Araçların tamiratını birebir takip ediyorum. Bu nedenle tır kullanmayı da öğrendim." Konya Ticaret Odası Meclis üyesi üç bayandan birisi olan Özel, aynı zamanda TOBB delegesi ve Dış İlişkiler ve Fuarcılık Komisyonu ve Kadın Girişimciler Kurulu üyesi.

 

AA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 08:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?