22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Uğruna katliam yapılan sevgili

ABD'nin Virginia Üniversitesi'nde 32 kişinin öldüğü saldırıyı, Güney Koreli bir öğrencinin gerçekleştirdiği açıklandı. Katil, katliamın gerekçesini kaleme almış..

ABD'de, önceki gün Virginia Teknik Üniversitesi kampusunda gerçekleştirilen ülke tarihinin en büyük katliamını Güney Kore kökenli Cho Seung-Hui'nin yaptığı açıklandı. 32 kişiyi katleden 23 yaşındaki Seung-Hui'nin üniversite yurdunda kaldığı, İngilizce eğitimi gördüğü ve son sınıfta olduğu belirtildi. İlk belirlemelere göre katliamın nedeni, aşk cinneti.

HERKESİ DUVARA DİZDİ
Polisin verdiği bilgilere göre 3 yaşından bu yana ABD'de yaşayan Seung-Hui'nin 32 kişiyi katlettiği saldırı şöyle gerçekleşti: Sabah saatlerinde bir yarı otomatik ve bir 9 mm'lik Glock silahla üniversitenin yurduna gelen Cho Seung-Hui, 18 yaşındaki eski kız arkadaşı Emily Hillsher'in odasına daldı. Seung-Hui, genç kızı odada başka bir erkekle görünce kavga etmeye başladı. İngiliz Daily Mail gazetesinin iddiasına göre genç kız ve yeni sevgilisi Ryan Clark'ı (22) vurdu. Saldırgan, polis gelmeden olay yerinden kaçtı, iki saat sonra bu kez kampüsün öteki ucundaki mühendislik fakültesine girdi. 4 ayrı sınıfta daldı, içerdeki onlarca öğrenciyi rehin aldı. Duvara yasladığı öğrencileri tek tek öldürdü, ardından intihar etti...

SALDIRININ GEREKÇESİNİ YAZMIŞ
Öte yandan katil öğrencinin odasında katliamın gerekçelerini yazdığı uzun bir mektup bulundu. ABC televizyonunun haberinde, Cho Seung-Hui'nin mektubunda "zengin çocuklarına" ve "ahlaksızlığa" karşı isyan ettiği şeklinde ifadelerin yer aldığı belirtildi. Katilin, mektubunda "şarlatanlar" şeklinde ifadeler kullanarak, "Bunu yapmaya beni siz zorladınız" şeklinde yazdığı kaydedildi.

sabah
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 09:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?