22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Üst geçit sapıkları

Üsküdar’da tacizcilerden kaçarken, üst geçitten düşerek belini kıran Çiğdem Tellioğlu’nun ardından Akşam'ın bayan muhabiri Seda Kılıç da Seyrantepe'de üç kişinin sözlü tacizine uğradı.Kılıç,korku dolu dakikaları bakın nasıl anlattı;

İstanbul’da üst geçit sapıkları, kadınların korkulu rüyası oldu. Üsküdar’da tacizcilerden kaçarken, üst geçitten düşerek belini kıran Çiğdem Tellioğlu’nun ardından geçit tacizcileri durmak bilmiyor. AKŞAM muhabiri Seda Kılıç da, önceki akşam 18.15’te Seyrantepe Sanayi Mahallesi’ndeki üst geçitten geçmeye çalışırken, 3 gencin sözlü tacizine uğradı. Yaşları 15 ile 25 arasında değişen tacizciler, ‘Beni rahat bırakın’ diye bağıran Kılıç’ı dövmeye kalktı. Koşarak otobüs durağına sığınan muhabirimizi, kucağında bebek olan bir kadın, tacizcilerle arasına girerek kurtardı. Daha da vahim olan, 18.18’de tacizciler yanındayken 155 Polis İmdat’ı arayıp yardım isteyen Kılıç’a, polis 40 dakika sonra, “Bizi aramışsınız, bir şey mi vardı” diye geri döndü. Tacizciler ise kaçtı.

AKŞAM muhabiri Seda Kılıç yaşadığı dehşet anlarını şu sözlerle anlattı:

“Önceki akşam gazeteden çıktım. Evime gitmek için Seyrantepe’deki üst geçidi kullanmam gerekiyordu. Hava henüz kararmamıştı bile. Üst geçitten geçerken 3 kişi önümde yürüyordu. Benim geldiğimi görünce içlerinden biri durarak saati sordu.

POLİSİ ARADIM GELMEDİ

Saatim olmadığını söyleyince yanımda yürüyüp sözlü taciz etmeye başladı. Hızlandım, o da hızlanıp yanımda yürümeye devam etti. Beni rahatsız etmemesini söyleyince bağırıp çağırdı. Merdivenlerden durağa doğru koşmaya başladım, o da koştu. Polis çağıracağımı söyledim, telefonu çıkarmaya çalıştım. Bu kez beni dövmeye kalktı. O sırada durakta kucağında bebek olan bir kadın müdahale etti ve bebeği ile birlikte aramıza girdi. Hemen polisi aradım. Telefona yanıt veren polis memuru, ‘tacizciler şu an yanımda, hemen ekip gönderin’ dememe rağmen eşkal sordu. Eşkallerini verdim, adamlar kaçtı. Polise adres verdiğim için 20 dakika durakta polisin gelmesini bekledim. Gelen olmadı. Durakta tek başına kaldığım için korktum, yeniden gelirler diye bir minibüse binip oradan uzaklaştım. 40 dakika sonra polis aradı, “Bizi aramışsınız konu neydi” dediler. Ben de olay yerinden uzaklaştığımı söyleyince, ‘Geçmiş olsun’ deyip kapattılar.”

Mete YILMAZ /Akşam
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 13:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?