28
Mayıs
2024
Salı
KADIN

Van'a kadın sığınma evi

Son günlerde “töre cinayetleri” ile gündeme gelen Van'da “Kadın Sığınma Evi” açılacak. Proje yürütücüsü Avukat Tülay Balta, Van'da son zamanlarda yaşanan olaylar üzerine kadın sığınma evi açmak için girişimde bulunmaya karar verdiğini, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve Van Valisi Niyazi Tanılır ile görüştüğünü söyledi.

Çubukçu ve Tanılır'ın da konuya olumlu bakması üzerine hemen harekete geçtiğini anlatan Balta, “Mümkün olduğunca çabuk hareket etmek için bireysel olarak yola çıktım. Bu tek kişilik bir sosyal proje, istenirse bir kişinin de bunu başarabileceğini göstermek istedim” dedi.

Tek bir kadının hayatını kurtarılmasının bile çok önemli olduğunu vurgulayan Balta, kadınların sıcak ve benimseyebilecekleri bir yuvaya kavuşması için çaba harcadığını ifade etti.

Bazı firmalarla hukukçu arkadaşlarından da destek aldığını, bir ev için gerekli tüm eşyaları ayrıntılarıyla temin ettiğini bildiren Balta, eşyaların yarın Van'a gönderileceğini, evin iç dekorasyonunu yapmak için kendisinin de önümüzdeki hafta kente gideceğini ifade etti. Kadınların kendilerini ev ortamında hissetmelerinin önemine dikkati çeken Balta, şunları kaydetti:

“Evi düzenledikten sonra sistemin yerleşmesi ve işlemesi konusunda Vali Bey ile görüşeceğim. Sığınma evi şu an 8 kişinin aynı anda yaşayacağı şekilde hazırlandı ve bir istasyon olarak hizmet verecek. Burada uzun vadede kalmaları durumunda güvenlik sorunu yaşayabilecekleri için kadınlar, Türkiye'nin farklı yerlerine gönderilecek.”
AA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 11:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ece IP: 85.105.168.xxx Tarih : 18.12.2006 13:48:53
Sayın Tülay Hanım.. Gerçekten çok büyük,güzel ama zor bir projenin girişinde olduğunuz için yürekten tebrik ederim. Sizin gibi insanlar bu memlekette daha çok çoğalsın ve başarıyla tamamlasınki, artık böyle bir 'sığınma evi'ne gerek duymayan bir memleket olsun!!!! Tekrar tebrik ederim!! Sizi yürekten kutluyorum!!!